Ivanović sa Reintjesom / - FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
23/01/2024 u 17:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ivanović-Reintjesom: Crna Gora predvodnik u procesu pristupanja

Saradnja Crne Gore i Nizozemske, veoma je dobra i sadržajna, a prijateljski odnosi dodatno su ojačani NATO savezništvom, kazao je Ivanović

Crna Gora je predvodnik u procesu pristupanja, a Nizozemska će nastaviti da pruža ekspertsku pomoć u sprovođenju reformi, naročito u poglavljima 23 i 24, saopšteno je na sastanku šefa crnogorske diplomatije Filipa Ivanovića sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske Joostom Reintjesom.

- Saradnja Crne Gore i Nizozemske, veoma je dobra i sadržajna, a prijateljski odnosi dodatno su ojačani NATO savezništvom - kazao je Ivanović.

Izrazivši uvjerenje da će crnogorsko rezidentno predstavljanje u Hagu pružiti dodatan doprinos razvoju sveukupnih odnosa dvije države, ocijenio je da to „istovremeno predstavlja izraz pune posvećenosti da dalje razvijamo naše političke, ekonomske i sveukupne bilateralne odnose“.

Zahvalio je na dosadašnjoj podršci u procesu pristupanja EU i principu napredovanja prema zaslugama, uz očekivanje da će Nizozemska nastaviti da pruža ekspertsku pomoć Crnoj Gori, posebno u oblastima koje su ključne za jačanje vladavine prava.

- Nizozemska posebno cijeni činjenicu da se Crna Gora u potpunosti usaglašava sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije - kazao je Reintjes, ocijenivši pozitivnom posvećenost Crne Gore članstvu u NATO-u i evropskoj integraciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:14