Симон Ивезај / - ДПС
15/08/2021 u 19:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ивезај: Власт нијема на шовинизам према Албанцима

- Остатити нијем на тако очигледне шовинистичке нападе може само неко ко, или подржава поступак групе која је 13. августа у Тивту вријеђала Албанце, или вјерује да тишином неће нервирати сопствено “просрпско” бирачко тијело - каже одборник ДПС-а у СО Тузи

Симон Ивезај, одборник ДПС-а у СО Тузи каже да тишина и забијање главе у пијесак од стране кључних политичких актера нове власти, након што се појавио снимак из Тивта, на коме већа група грађана пјева и скандира увредљиве и фашистичке поруке према албанском народу у Црној Гори, још једном на најбољи начин показује карактер и вриједносни систем “ослободилаца”.

- Остатити нијем на тако очигледне шовинистичке нападе може само неко ко, или подржава поступак групе која је 13. августа у Тивту вријеђала Албанце, или вјерује да тишином неће нервирати сопствено “просрпско” бирачко тијело. Ако се тако нешто очекивало од кључних носилаца нове власти, шта рећи за тишину из Грађанског покрета УРА или албанских “патриотских партија”. Да ли се могу оћутати ове увреде, без обзира на то што су многи од њих већ снажно у загрљају са партијама нове већине, укључујући и представника Демократа у Тузима који је етнички Албанац, са којима договарају намјештења по “дубини”, укључујући и расподјеле функција у Тузима - каже Ивезај.

Он каже да ј"ош једном упозоравамо све чланице владајуће већине да компромиса са фашизмом и шовинизмом неће бити, а то поручујемо и “патриотама” из албанских националних партија који се својим ћутањем нуде новој власти".

- Демократска партија социјалиста, као баштиник и чувар вриједности грађанске, мултиетничке и мултивјерске Црне Горе, на ове ствари никада није ћутала, а то неће чинити ни у будућности. Због тога позивамо државне органе да истраже све околности овог шовинистичког оргијања у Тивту и да у складу са законом, санкционишу починиоце - закључује Ивезај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:41