/ - FOTO: JAKOV MILATOVIć FB
09/07/2023 u 17:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ivica Dačić dočekao Milatovića u Beogradu: "Ispisujemo nove stranice u odnosima"

U čast posjete Predsjednika, ambasada Crne Gore priređuje večeras svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je zvaničnu dvodnevnu posjetu Srbiji. Njega je na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dočekao prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

U čast posjete Predsjednika, ambasada Crne Gore priređuje večeras svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu.

-Smatram da, imajući u vidu značajnu ekonomsku saradnju, ali i tradicionalnu bliskost, ti odnosi treba da se dodatno unaprijede, a vjerujem da smo na dobrom putu. Podsjetiću da je predsjednik Aleksandar Vučić prisustvovao mojoj inauguraciji, u veoma kratkom periodu i ja uzvraćam tu posjetu, tako da odnosi idu uzlaznom putanjom, a moja očekivanja u tom smislu su da u iskrenom i otvorenom razgovoru pretresemo sva pitanja od značaja i obostranog interesa za naše dvije države- kazao je Milatović, prenosi portal RTCG.

-Prijateljski doček na Beogradskom aerodromu od strane prvog potpredsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića, kao uvod u moju zvaničnu posjetu Srbiji. Ispisujemo nove stranice u odnosima.Revitalizacija političke i snaženje ekonomske saradnje je ono što građani očekuju od nas- poručio je na svom Facebook profilu Milatović.

Predsjednik Milatović će se sjutra, uz ceremonijalni doček ispred Palate Srbija, sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem a nakon toga i sa predsjednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem.

Predviđeno je da predsjednik Crne Gore u okviru posjete položi vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali uz vojne počasti, kao i da položi cvijeće ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“.

Posjeta predsjednika Milatovića Srbiji dolazi nakon posjeta Briselu i institucijama Evropske Unije i NATO-a, a sa ciljem jačanja političkih i ekonomskih odnosa dvije države i unaprjeđenja regionalne saradnje.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:51