Ђукановић у Хановеру присуствовао ифтару / -Дан
30/03/2023 u 10:25 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz ASK-a za "Dan": Provјeriće i Milov put u Hanover

U svim slučajevima u kojima budu utvrđene nepravilnosti i moguća kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Agencija za sprečavanje korupcije će pokretati postupke – saopšteno јe iz Agencije za sprečavanje korupciјe

Agencija za sprečavanje korupciјe (ASK), u okviru redovne kontrole predsјedničke kampanje, provјeriće na koјi način јe plaćen put za predsјedničkog kandidata Demokratske partiјe sociјalista (DPS) Mila Đukanovića do Hanovera, u subotu, 25. marta. To su odgovorili na pitanja "Dana", ne preciziraјući konkretno da li će tražiti podatke o ovom putu Đukanovića, odnosno eventualno pokrenuti postupak.

"Dan" јe raniјe obјavio da јe Đukanović najvjerovatnije privatnim avionom putovao u Njemačku, gdјe јe u društvu predsjednika Bošnjačke stranke i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, prisustvovao iftaru u organizaciji aktivista dijaspore Crne Gore koja djeluje i boravi na području tog grada.

Kako su predstavnici dijaspore objavili na društvenim mrežama, sa iftara je poslat apel dijaspori, sunarodnicima i svim ljudima dobre volje u Crnoj Gori da izađu na izbore i "glasaju za demokratsku opciju koju personifikuje predsjednik Milo Đukanović".
– Kontrola finansiranja izborne kampanje svih političkih subjekata koji su učestvovali u kampanji za izbor predsjednika Crne Gore je u toku, i biće izvršena u zakonom predviđenom roku. U svim slučajevima u kojima budu utvrđene nepravilnosti i moguća kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Agencija za sprečavanje korupcije će pokretati postupke – saopšteno јe "Danu" iz ASK.

Iz Aerodroma Crne Gore dostavili su nam raniјe podatke o privatnim letovima u subotu 25. marta, kada je Đukanović boravio u Hanoveru.

– Tokom subote, 25. marta, osim redovnih, na Aerodromu Podgorica opslužili smo i privatne letove: 1. tip aviona S560, registracija S5BBC, tip aviona C525, registracija YUSCJ, tip aviona C25A, registracija 9AJET i tip aviona S56X, registracija S5BBC. Na Aerodromu Tivat smo istog dana, osim redovnih letova, opslužili i dva čarter-leta: tip aviona GLF5, registracija P4HBK i tip aviona C680, registracija CSLTI – navodi se u odgovorima koji su "Danu" dostavljeni iz te kompanije.

Đukanović je u Hanover putovao najvjerovatnije privatnim letom sa podgoričkog aerodroma, vjerovatno avionom registracije S5BBC, jer smo, nakon pretraga na međunarodnim sajtovima, utvrdili da je upravo ova letjelica 25. marta imala let do Hanovera, a istog dana i povratak na podgorički aerodrom.

Da za put u Hanover nije korišćen vladin avion potvrdili su nam i iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore i Kabineta predsjednika države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 01:34