Горан Ђуровић / Фото: Архива
05/11/2021 u 09:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из УРА охрабрују Спајића: Овај сет мјера враћа вјеру у достојанствен рад

Вјерујемо да су ресорни министри добро припремили и добили подршку међународних економских институција, тврди Ђуровић

Најава из Владе Црне Горе о доношењу сета пореских закона којима би се повећао минимални лични доходак на 450 ЕУР а привредницима смањила оптерећења на плате на нешто преко 20 посто су охрабрујуће, оцијенио је данас Горан Ђуровић, потпредсједник Грађанског покрета УРА. 

Он истиче да у УРА вјерују да су се ресорни министри добро припремили и добили подршку међународних економских институција како би овај сет мјера био базиран на реалним основама.

- УРА се од првог дана формирања Владе залагала за храбре потезе који једино и суштински могу донијети реформе. Грађанке и грађани Црне Горе морају осјетити бољитак изражен у већој плати. Овај сет мјера враћа вјеру у достојанствен рад свим онима којима је у протекле три деценије био ускраћен - указује Ђуровић.

Он посебно истиче здравствене и просвјетне раднике, за које каже да су стуб сваког друштва, а као такви су били запстављени и маргинализовани што је за посљедицу, сматра Ђуровић, имало лоше стање у здравству и школству. 

- Баш као и код радника нови сет мјера који укључује смањење оптерећења на плате је поздрављен код привреде јер олакшава пословање и уводи ред. Привреда ће у врло кратком року осјетити бенефите оваквих мјера - указује Ђуровић.

Он напомиње и да је неопходно да инспекцијске службе буду ригорозне и уђу храбро у борбу са сивом и црном економијом како би овај сет мјера заживио.

- Држава Црна Гора вапи да буде уређена, почело се од одлучне борбе против шверца и криминала што је основ и на шта су су се наслониле и ове економске и пореске реформе а све заједно треба да буде гарант бољег живота свих грађанки и грађана наше државе. УРА је увијек истицала да ће се смјеном режима Црна Гора показати да може бити јака и успјешна - закључује Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:13