/ Лого ДПС-а
24/07/2021 u 15:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изабрано ново руководство Савjета младих ДПС-а

На предлог предсједнице Соње Милатовић Главни одбор jе за потпредсjеднике изабрао Мариjу Маркоч, Андриjу Кликовца, Асмира Пућурицу и Антона Цанкара

На синоћ одржаноj конститутивноj сjедници Главног одбора Савjета младих Демократске партиjе социjалиста Црне Горе, коjом jе предсjедавала предсjедница Соња Милатовић, изабрано jе ново руководство Савjета младих, саопштено је из ДПС-а.

Милатовић jе истакла да њен задатак ниjе био нимало лак, будући да Демократска партиjа социjалиста окупља оне младе људе коjи због своjих квалитета и способности служе не само на понос партиjи, већ и циjелоj Црноj Гори.

На њен предлог Главни одбор jе за потпредсjеднике изабрао Мариjу Маркоч, Андриjу Кликовца, Асмира Пућурицу и Антона Цанкара.

Мариjа Маркоч рођена jе 1994. године у Бару. Биотехнички факултет у Подгорици завршила jе као наjбољи студент у области техничко-технолошких наука, магистрирала jе у Медитеранском пољопривредном институту у Бариjу, у Италиjи, а сада краjу приводи и докторске студиjе. Говори три страна jезика.

Андриjа Кликовац рођен jе 1995. године у Подгорици. Магистрирао jе на Универзитету Рома Тре на смjеру економиjа и развоj. Говори италиjански и енглески jезик.

Асмир Пућурица рођен jе 1993. године у Биjелом Пољу. Дипломирани jе правник, предсjедник антифашистичке омладине и предсjедник НВО “Покрет за афирмациjу младих”.

Антон Цанкар рођен jе 1996. године у Котору. Магистрант jе на Факултету Публиц Социал Администратион у Љубљани, у Словениjи. Говори енглески и словеначки jезик.

Ово су само исjечци из импресивних биографиjа младих људи за коjе Милатовић истиче да од свог пунољетства даjу немjерљив допринос партиjи, али и да ће се кроз своjе дjеловање у Савjету младих тек доказати.

За чланове Предсjедништва Савjета младих именовани су: Jована Дошљак из Берана, магистрант на Факултету политичких наука Универзитета Црне Горе, Алекса Бастаћ са Цетиња, специjализант гинекологиjе и акушерства на Медицинском факултету Универзитета у Београду, Амина Брахић из Пљеваља, магистрант на Правном факултету у Сараjеву, Мухамед Салиховић из Рожаjа, коjи jе дипломирао на Факултету политичких наука у Истанбулу на смjеру дипломатиjа и Нина Перуновић из Подгорице, докторанд на Економском факултету Универзитета Црне Горе.

Синоћ jе, непосредно послиjе сjеднице Главног одбора, одржана и прва сjедница новоизабраног Предсjедништва Савjета младих ДПС Црне Горе, на коjем jе за секретарку Савjета младих именована Мариjа Поповић из Даниловграда, док jе за секретарку за међународну сарадњу изабрана Кристина Шћепановић.

Мариjа Поповић рођена jе 1999. године у Даниловграду. Студенткиња jе Правног факултета Универзитета Црне Горе. Оснивач jе Центра за афирмациjу и развоj младих.

Кристина Шћепановић рођена jе 1999. у Никшићу, из коjег одлази у Париз у коjем jе и започела своjе школовање. По повратку у Црну Гору наставља своj образовни пут, а сада jе jедна од наjбољих студенткиња Хуманистичких студиjа на Универзитету Доња Горица. Говори четири страна jезика.

Предсjедништво jе сjедницу завршило истичући да jе друштво знања, слободе и грађана њихов путоказ, а добробит Црне Горе њихов jедини интерес, те да jе борба за боље и здравиjе друштво њихов наjважниjи задатак, а одбрана система вриjедности на коjем почива грађанска и европска Црна Гора њихова дужност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:53