sa sjednice vlade / - VLADA/SASAMATIC
13/03/2024 u 14:08 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izbor direktora UP: Za Radovića nije glasalo deset ministara

Prilikom glasanja na sjednici Vlade o izboru direktora Uprave policije Aleksandra Radovića sedam ministara je izdvojilo mišljenje dok su tri bila odsutna, saznaje poratl "Dana"-

Vlada je većinom glasova jutros oko tri sata izabrala rukovodioca Sektora za finansijsko-obavještajne poslove Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora policije na predlog premijera Milojka Spajića.

Za radovića nije glasalo šest ministara iz Demokratske Crne Gore i ministar pravde Andrej Milović. Ministri iz Socijalističke narodne partije nisu bili na sjednci. Vladimir Joković je na službenom putovanju, dok je Dragoslav Šćekić opravdano bio spriječen da dođe.

Nije glasao ni ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, koji je takođe bio službeno odsutan.

Vlada je prethodno usvojila većinom glasova zaključak kojim ovlašćuje Spajića da on predloži vršioca dužnosti direktora policije, iako to nema uporište u Zakonu o unutrašnjim poslovima.

Zakonom je propisano da vršioca dužnosti direktora policije predlaže ministar unutrašnjih poslova.

Prethodno je, tokom maratonske sjednice Vlade koja je prekidana više puta, premijer predlagao da Radović bude "koordinator" Uprave policije, iako ni to nije predviđeno Zakonom o unutrašnjim poslovima.

O tom predlogu se na sjednici Vlade ipak nije glasalo.

Tokom rasprave o predlogu Spajića da policijom koordinira Radović, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pročitao je članovima Vlade član 416 Krivičnog zakonika u kojem je opisano krivično djelo zloupotreba službenog položaja za koje je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:28