/ - фото илустрација
27/10/2021 u 18:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изборна скупштина Форце у суботу

Главни одбор Форце је на задњој одржаној сједници прихватио кандидатуру Генција Ниманбегуа за Предсједника партије

Нова Демократска Снага – ФОРЦА одржаће четврту Изборну скупштину партије у суботу, 30. октобра, а Скупштина ће се одржати у Улцињу, пише портал РТЦГ.

На овој скупштини, ФОРЦА ће, како истичу у саопштењу, изабрати нове партијске органе управљања, са новим позицијама партијских структура које ће позитивно утицати на унапређење и представљање странке и народа кога она представља.

Поред формирања и реструктурирања органа управљања, Скупштина ће разматрати и изгласати нови Статут и нови политички Програм партије.

- Предвиђено је да се измијени и партијска структура са избором предсједника партије и Главног одбора. Нови орган предвиђа и мјесто Генералног секретара који ће имати политичке и извршилачке надлежности. Један од нових органа је и Политички одбор. У овом одбору ће се укључити не само чланови са политичким искуством, већ и особе које нијесу чланови партије, особе са професионалним кредибилитетом. Овај одбор треба да буде савјетодавно тијело за Предсједништво или Главни одбор за разна политичка и развојна питања- наглашавају у саопштењу.

Како додају, обновом кадрова и новим начином функционисања партије, користећи досадашња искуства, ФОРЦА ће наставити са приоритетима програма које су аутентично представљање Албанаца у Црној Гори, економски развој у општинама са већином албанским становништвом, смањење програмских разлика и боља сарадња са другим албанским политичким субјектима и другим субјектима са прогресивним демократским стратегијама и програмима из земље и иностранства, наставак рада на демократизацији друштва, као и наставак рада као поуздан партнер на путу испуњавања услова за пуноправно чланство Црне Горе у Европској Унији.

Главни одбор Форце је на задњој одржаној сједници прихватио кандидатуру Генција Ниманбегуа за Предсједника партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:12