TOnči Janović, PES / - PES
23/06/2024 u 18:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Janović: Vlada odobrila pola miliona eura za nove avio-linije

Pola miliona eura za podsticajne mjere u cilju povećanja turističkog prometa sa emitivnih tržišta, organizovanim avio-prevozom, predstavlja vizionarski pristup Vlade koja prepoznaje ključnu ulogu turizma u ekonomiji naše države, mišljenja je Tonći Janović, poslanik Pokreta Evropa sad.

- Posebno je važno istaći da su ove mjere realizovane u saradnji sa turoperatorima kroz zajedničku marketinšku kampanju, što će nesumnjivo doprinijeti značajnom porastu dolazaka turista - saopštio je Janović.

Crna Gora će, kako je istakao, značajno unaprijediti svoju povezanost sa ključnim tržištima uz ovakvu finansijsku podršku, ciljano namijenjenu za nove avio-linije, povećanje frekvencije postojećih, kao i produžetak perioda letjenja.

- Očekuje se da će alokacija ovih sredstava generisati značajne ekonomske benefite, stimulisati rast u različitim sektorima i stvoriti nove prilike za lokalne biznise i zajednice. Zato upućujem bezrezervnu podršku Vladi za proaktivne korake koji ne samo da će poboljšati našu dostupnost, već će i osigurati produženu turističku sezonu, čime će se dodatno učvrstiti reputacija Crne Gore kao vrhunske turističke destinacije - poručuje Janović.

Kako je zaključio u saopštenju, ovo je još jedan u nizu dokaza posvećenosti Vlade u jačanju naše turističke industrije i radujemo se pozitivnim uticajima koje će ova inicijativa imati na crnogorsku ekonomiju.

Pola miliona za podsticanje uvođenja novih avio-linija

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 05:14