/ - Божена Јелушић
06/11/2021 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јелушић: Обједињавање локалних избора најбоље рјешењ

Она је додала да било које доношење промјена, у садашњој политичкој констелацији, увијек наилази на различите коментаре

Најављена одлука о обједињавању локалних избора у Црној Гори најбоље је законско рјешење, јер доприноси штедњи економских ресурса и енергије политичког живота, оцијенила је посланица Грађанског покрета УРА Божена Јелушић.

- Тим прије што међународни чиниоци сматрају да је ова врста дисперзије избора заиста нешто што Црну Гору држи у константном политичком ванредном стању- навела је Јелушић за агенцију МИНА.

Она је казала да је став УРА-е, и прије него што је постигнут договор у парламентарној већини, био да се политичка енергија не треба расипати, као и да Црна Гора не треба да буде у константним изборима.

Према њеној оцјени, кашњење са доношењем те одлуке, како је рекла, може да не буде по вољи неким локалним самоуправама и политичким субјектима.

- Сам тајминг, који је помјерио ове временске оквире, наступио је због неподржавања извршне власти и Парламента, који није могао да буде активан у пуном капацитету- рекла је Јелушић.

Она је додала да било које доношење промјена, у садашњој политичкој констелацији, увијек наилази на различите коментаре и читања.

- Стварно није добро да чекамо на доношење рјешења која су економична, ефикасна и политички корисна за смањење поларизације међу грађанима- навела је Јелушић.

Она је оцијенила да предсједник државе може да врати закон на поновно скупштинско изгласавање, али очекује да би, како је додала, у поновљеном поступку закон био потписан.

- Очекујем да се на том примјеру потврди политичка кохабитација у Црној- навела је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:11