Владимир Јокић / - Фото: Ђорђе Цмиљанић
10/08/2021 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јокић ДФ-у: Заједно са ДПС-ом бојкотујете Скупштину и управу

Несхватљиво jе да ДФ не дође на сjедницу Скупштине Општине на коjоj управо њихови кадрови бране извjештаjе и предлажу програме рада, наводи Јокић


На данашње саопштење Демократског фронта, препуно неистина и инсинуациjа, као и до сада се не бих обазирао, али због цjелокупне которске и црногорске jавности дужан сам се огласити, како се не би десило по оноj народноj да сто пута поновљена лаж постане истина, нагласио је предсjедник општине Котор Владимир Jокић у саопштењу.

Чланство и броjни функционери ДФ-а у Котору су без поговора људи коjи су све од себе дали да дође до промjена у Црноj Гори и Котору, па мораjу и они бити упознати са чињењем оних коjи су се прошле године склонили са изборне листе, а данас, без икаквог легитимитета желе да кроjе политику у граду, да изазиваjу кризе и да политичким уцjенама условљаваjу рад управе.

У Котору постоjе чињенице коjе нико не може да оповргне, а то jе да 15 од 17 одборника владаjуће већине, и то девет Деморката, пет чланова коалициjе „За будућност Котора“ и jедна одборница УРА-е, долази на сjеднице Скупштине Општине, а да исту боjкотуjу два одборника ДФ-а и одборници опозициjе. Слично као и у Подгорици, ДФ са ДПС боjкотуjе Скупштину и управу коjу чине управо њихови кадрови, истиче Јокић.

– Несхватљиво jе да ДФ не дође на сjедницу Скупштине Општине на коjоj управо њихови кадрови бране извjештаjе и предлажу програме рада, гдjе 15 од 17 одборника већине сjеди са намjером да исте усвоjи, а управо они коjи су их делегирали их боjкотуjу – додаје предсдједник Општине Котор.

Према ријечима Јокића, одборници ДФ-а, боjкотуjући Скупштину са ДПС-ом, ствараjу прилику да управо опозициони ДПС опет отвара питање функционисања которске управе. Ко ту коме помаже, ниjе тешко разумиjети.

– Представници ДФ-а ме данас оптужуjу да без питања Скупштине представљам Општину на сjедници скупштине акционара Луке, а управо су они били наjмање двиjе године на функциjама у Луци због мог коришћења тог законског права у прошлом мандату. Или jе по представницима ДФ-а закон за поштовање само онда када њима иде у корист, а када не иде, онда не важи? – додаје он.

Ипак, у свом овом замешатељству, постоjе и добре ствари, да они коjи до jуче нису хтjели jедни са другима да сjедну у исту просториjу и због коjих су миjењане и прекраjане изборне листе, данас су помирени и jединствени. С коjим намjерама су се уjединили и jедни другима све опростили, ниjе тешко закључити, истиче Јокић.

На краjу, како каже предсjедник општине Котор, да не бих са стране судио о тим намjерама, довољно jе чути што jе за разлоге овог jединства навела бивша потпредсjедница НСД-а у Котору.

Господо из ДФ-а, ситуациjа jе проста. Дођите на сjедницу Скупштине и подржите управу коjу смо формирали или отворено реците да нећете да будете дио ове већине. Све остало jе бацање прашине у очи jавности и играње са изборном вољом грађана Котора, закључио је предсjедник Општине Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 04:31