/ - Љиљана Јокић
26/11/2021 u 16:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јокић: Хапшење оних који су илегално ископавали шљунак прва фаза дјеловања

Захтијеваћемо адекватан епилог, истакла је она

Док је претходна власт само декларативно говорила о заштити природне средине, нова власт је начинила отклон од такве политике. Институције су показале да имају жељу да заштите природне ресурсе у циљу спрјечаваја нелегалне експлоатацје шљунка. Наставићемо да радимо све што је у нашој могућности да зауставимо даљу пљачку државних природних богатстава, саопштила је данас Љиљана Јокић испред Грађанског покрета УРА поводом случаја илегалног вађења шљунка из Мораче.

Како је истакла, зауставиће грађевинске гиганте, али и све оне који врше нелегалну експлоатацију из ријека. ,

- Корита црногорских ријека су уништена, и требаће нам дуги временски период да се то стање поправи. Фирме које су у центру овог безакоња не само да нијесу поштовале прописе, већ се неке од њих представљају као највећи добротвори и друштвено одговорне компаније. Одлучни смо да не дозволимо да се са тим радњама настави- напомиње.

Јокић је још казала да су разоткривању читаве афере, послије новинара, умногоме допринијели Министарство унутрашњих послова (МУП), Управа за инспекцијске послове и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

- Случајем нелегалне експлоатације шљунка бави се Међуресорски тим који је формирала Влада. У наредним данима биће активиран државни аппарат у пуном капацитету како бисмо заштитили нашу природу. Хапшења су само прва фаза дјеловања. Утврдићемо ко је и због какве користи деценијама жмурио на овај проблем. Показаћемо моћ државе- закључује.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:17