/ - Општина
24/01/2023 u 08:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić na Samitu mreže balkanskih gradova B40 u Atini

On se tokom boravka u Atini sastao sa više gradonačelnika sa kojima je razgovarao o mogućnostima i potencijalnoj saradnji

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, ovih dana učestvuje na Samitu mreže balkanskih gradova B40 u Atini, saopšteno je iz te opštine.

On se tokom boravka u Atini sastao sa više gradonačelnika sa kojima je razgovarao o mogućnostima i potencijalnoj saradnji.

Kada je u pitanju domaćin ovogodišnjeg samita B40, gradonačelnik Atine, Kostas Bakojanis, Jokić je sa njim razmijenio razmišljanja o saradnji na polju kulture te je načelno dogovorena posjeta Bakojanisa Kotoru u narednom periodu.

Gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu i Jokić su razgovarali o saradnji kada je u putanju saobraćaj i smart city tehnologija.

Jokić je sa gradonačelnikom Firence, Dariom Nardelom dogovorio nastavak saradnje Kotora i Firence, te učešće u projektu Eurocities.

Razmotrena je i mogućnost saradnje Kotora i Soluna, o kojoj je predsjednik Jokić razgovarao sa gradonačelnikom Soluna, Konstantinosom Zervasom. Tokom ovog razgovora posebno je istaknuta važnost saradnje kada su u pitanju luke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:54