/ - Љиљана Јокић
19/11/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јокић: Спремамо измјене сета закона који ће окончати криволов и регулисати лов

Како је казала, колико је лоше стање у тој области показује и случај од прије пар дана, када је у Националном парку Биоградска гора убијен јелен

Наш посланички клуб у Скупштини Црне Горе ради на измјени сета закона које ћемо предложити ускоро, како би се зауставио бујајући криволов у Црној Гори, саопштила је Љиљана Јокић, кандидаткиња за одборницу Грађанског покрета УРА у Мојковцу.

Како је казала, колико је лоше стање у тој области показује и случај од прије пар дана, када је у Националном парку (НП) Биоградска гора убијен јелен.

- Не тако давно догодило се и масакрирање срна, убисто сове ушаре, мечке... Списак је подугачак и у наредном периоду ћемо предузети конкретне акције како бисмо зауставили наставак ових злочина- навела је она.

Јокић објашњава да раде на измјенама и допунама закона који се односе на лов.

- Тренутно је највећа казна за незаконити лов три године, и то је нешто што се дефинитивно мора промијенити. Сматрамо да је то јако мала казна и предложићемо ригорозне казне за криволовце. Криволов је једна од најозбиљнијих пријетњи за опстанак заштићених животињских врста у Црној Гори. То питање није довољно добро регулисано, а и у оном дијелу које јесте - имплементација изостаје. Заштићене животињске врсте то заиста морају и бити, а сви починиоци тих сурових дјела морају бити кажњени-поручила је она.

Напомиње и да ће убрзо направити састанак са стручњацима из те области како би заједно пронашли најбоље начине и механизме којима би се стало на крај криволову, али и боље регулисало питање лова у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:08