Sanja Jokić   / - SANJA JOKIć
02/10/2023 u 17:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić: Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje

U vremenima koja tek dolaze, moramo se sa osnovnim prioritetom i posebnim akcentom baviti socijalnim temama i konkretnim radom, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda građana, dodala je ona

SNP pokazuje svoj socijalni karakter sa svojim partnerima u 43. Vladi u vremenu jakog inflatornog rasta. Prvenstveno, učešćem i djelovanjem kroz vlast dala je doprinos kao partija socijalne pravde kroz akcije “Stop inflaciji”, a zatim “Stop inflaciji 100+ “ i pokazala brigu za svoje građane, što će i ubuduće raditi, saopštila je funkcionerka ove partije Sanja Jokić.

- U vremenima koja tek dolaze, moramo se sa osnovnim prioritetom i posebnim akcentom baviti socijalnim temama i konkretnim radom, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda građana. Politika prethodnih decenija nas je vukla u pravcu pojedinačnih interesa i sve težem životnom standardu naših građana, što je proizvelo uzimanje monopolističkog maha u trgovinama, sa posledicom negativnog uticaja na budžet građana i ugrožavanje egzistencije, navela je Jokić.

Kako je istakla, adekvatnim paketima mjera za zaštitu domaćinstava i privrede vlada se mora baviti vremenom unaprijed i preduprijediti moguća dodatna poskupljenja. 

- Konkretno, govorim o mogućem poskupljenju električne energije narednih godinu dana i biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje desilo, naglasila je Jokić.

Ona dodaje da vjeruju da će akcija “ Stop inflaciji 100+” koju od danas, pa do kraja godine, sprovodi Vlada Crne Gore usporiti inflaciju i dovesti do smanjenja cijena, ne samo hrane, već i robe široke potrošnje.

- Kako je najavljeno iz Vlade proširenje antinflatorne liste u budućem periodu, tom proširenju treba pristupiti na još konkretniji način i sa dodatnom analizom prodaje, te i proširiti je sa proizvodima koji se dominantno trguju u marketima, prvenstveno mislim na one proizvode brendova koje konzumiraju najugroženiji građani, a kojih je nažalost mnogo. Pozivamo sve lance marketa da se pridruže akciji i učestvuju u rasterećenju porodičnog budžeta svojih redovnih potrošača - zaključila je Jokić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:27