Joković / foto: -LAZAR RUZIC
04/01/2023 u 17:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokovićeva partija izričita: Lekić neka zove na razgovor, želimo pošten dogovor

Sve one koji napadaju SNP želimo da obavijestimo da SNP nikada nikoga nije ucjenjivao i nikada nećemo pristati ni na čije ucjene, kazali su iz ove partije

Socijalistička narodna partija, na čelu sa Vladimirom Jokovićem, pozvala je danas predstavnike svih pobjedničkih saveza od 30. avgusta 2020. godine da se nastavi dijalog o formiranju nove Vlade Crne Gore

Saopštenje SNP-a prenosimo integralno 

Podsjećamo sve građane Crne Gore da su se predstavnici svih partija uoči početka razgovora o novoj Vladi dogovorili da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. Na današnjem sastanku mnogo toga nije precizirano i zato predlažemo da se u dobroj volji nastave razgovori kako bismo što prije došli do dogovora o novoj Vladi.

Sva javnost u Crnoj Gori zna kakvo nam je bilo iskustvo sa formiranjem Vlade Zdravka Krivokapića i koliko su građani Crne Gore imali štete zbog toga što je prilikom dogovaranja o Krivokapićevoj vladi mnogo toga ostalo nedefinisano.

SNP više nikada neće ponoviti takvu grešku i nećemo prihvatiti nikakav predlog koji ne obuhvata precizni plan i dogovor oko toga na kojim principima, oko kojih prioriteta i sa kojim ciljevima se formira Vlada u kojoj ćemo mi učestvovati. Onog momenta kada se dogovori precizni i detaljni plan rada i programa Vlade, SNP će biti prvi koji će da podrži zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj bi se birala nova Vlada.

Obavještavamo sve one koji napadaju SNP da SNP nikada nikoga nije ucjenjivao, kao i da nikada nećemo pristati ni na čije ucjene. Kao što smo u aktuelnoj Vladi Crne Gore ispunili sve ono što smo građanima obećali kada smo u nju ulazili, ozbiljno i odgovorno pristupamo i formiranju nove Vlade Crne Gore. Neka nam neko kaže gdje je i kad napravljena neka vlada a da prije toga nije pripremljen i potpisan koalicioni sporazum.

Oni kojima se žuri neka objasne javnosti i to kakva je to muka pa da Vlada mora da se formira do 19. januara. Zašto ne bi bila formirana 20. ili 21. januara? Poručujemo im da 19. januar nije nikakav obavezujući rok i da će Vlada biti formirana onda kada dogovorimo sve detalje oko funkcionisanja te Vlade a mi želimo da to bude što prije i to svakako prije 19. januara. Tako postupaju i rade odgovorni ljudi i ozbiljni političari i SNP će se držati takvog pristupa u razgovorima oko pravljenja nove Vlade. Dakle, prvo potpisivanje koalicionog dogovora o formiranju Vlade potom sjednica Skuštine na kojoj će biti izabrana Vlada.

Još jednom apelujemo na sve učesnike u razgovorima o formiranju Vlade da budu principijelni i odgovorni. Odbacujemo sve napade i svaku besmislenu medijsku hajku na SNP. 

SNP će biti partner u razgovorima ukoliko se želi ozbiljan i pošten dogovor. Poručujemo svima da je situacija u državi i društvu suviše ozbiljna, da svi treba da imamo mnogo strpljenja, da se izbjegavaju ultimatumi i da se svi usmjerimo ka postizanju dogovora.

Apelujemo na mandatara MIodraga Lekića da pozove na nastavak razgovora kako bi se izbjegla šteta zbog nepostizanja dogovora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:47