Vladimir Joković / - LAZAR RUZIC
18/08/2022 u 19:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: Moguće da ne bude kvoruma, da Vlada nastavi rad

Ono što je u najvišoj mjeri i opredijelilo SNP da bude dio ove priče je potpisivanje istorijskog sporazuma sa SPC koji je aktuelan od 2012. godine. Deset godina se pregovaralo i niko nije imao petlju ni hrabrost da potpiše taj ugovor“

Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je za da spremno čekaju sjutrašnji dan i sjednicu Skupštine. Joković smatra da je moguće više scenarija, a jedan od njih je da se sjednica ne održi zbog nedostatka kvoruma.

Joković je istakao da sjutrašnji dan ne smatra sudnjim danom za ovu Vladu, jer, kako je kazao, postoji niz opcija.

„Moguće je da sjutra Vlada ne dobije povjerenje, da bude smijenjena, da se izglasa nepovjerenje, moguće je da Vlada nastavi, da dobije povjerenje, da ne bude dovoljan broj poslanika koji će glasati za nju, a moguće je i da se sjednica ne održi zbog nedostatka kvoruma", naveo je Joković za Adria TV.

Poručio je da  "sasvim mirno čeka sjednicu, kao neko koje uspješno završio nešto što je želio."

"Kakva god bude sjutra odluka u Parlamentu mi ćemo je primiti kao što je i očekujemo, sasvim mirno“, naglašava Joković i pojašnjava da pod time ne misli na poslanike Socijalističke narodne partije.

Dodao je da će se sjutra pokazati zašto neko želi da promijeni Vladu koja je, smatra on, uradila više nego ijedna do sada.

„Ono što je nama najinteresantnije je zašto neko želi da promijeni ovu Vladu, jer je uradila, da ne kažem po svim pitanjima, ali po dva ključna pitanja više nego bilo koja druga do sada, kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, i druga stvar ono što je u najvišoj mjeri i opredijelilo SNP da bude dio ove priče jeste to potpisivanje istorijskog sporazuma sa SPC koji je aktuelan od 2012. godine. Ukupno 10 godina se pregovaralo i niko nije imao petlju ni hrabrost da potpiše taj ugovor“, podvukao je Joković.

Joković je poručio da ako Demokratska Crna Gora bude glasala za pad Vlade, treba da objasni građanima zašto ruši Vladu koja je potpisala Temeljni ugovor sa SPC, i za čije se izglasavanje nepovjerenja zalaže i DPS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. novembar 2022 12:34