Јоковић / Фото: Срђан Бољевић
26/07/2021 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: Нисам за смјену Весне Братић, у одређеним областима ради добре ствари

Вјерујем да је немогуће водити сва та четири министарства, каже лидер СНП-а

Предсједник СНП-а Владимир Јоковић не подржава смјенуминистарке просвјете Весне Братић.

- Вјерујем да она у одређеним тренуцима и областима ради добре ствари. Вјерујем да је немогуће водити сва та четири министарства и новом реконструкцијом Владе то треба сегментирати- истиче Јоковић. 

У разговору за Нову М истакао је да је договор за рјешење тренутне политичке кризе могућ.

- Наше потпуно залагање је да парламентарна већина у комуникација са Владом дође до рјешења. Има низ начина на које се може ријешити тренутна парламентарне криза а један је од последњих када већ преговори не дају рјешење, то ће бити што је најавио ДФ- протести- додао је он. 

Апсурд је, каже Јоковић, да представници коалиције, која је добила највише повјерења грађана на изборима, нијесу у Влади.

- Оно што је битно у преговорима је закључак свих да је потребно мијењати Владу, реконструкцијом или новом владом искристалисале су се те двије опције. Вјерујем у договор. Вјерујем у кондицију свих нас да не би они који су изабрали Владу морали да протестују против те Владе- додаје Јоковић. 

Осврнуо се и на изјаву предсједника Владе Здравка Kривокапића који је казао да се нада да ће на тој позицији бити до 2024. године.

- То неће зависити од премијера и његовог надања, на нас нико не може вршити утицај, желимо саслушати наше партенере али највише желимо слушати грађане и управљати се према њиховим жељама и тежњама“.

Сматра и да је Црној Гори пријеко потребан Закон о поријеклу имовине, који је најавио потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

- Потпуно ћемо подржати такве законе, вјерујем да ће ти закони открити и показати ко су били они који су у највећој мјери опљачкали државу ЦГ и опљачкали преко тога све грађане Црне Горе. Дакле, према таквим ова власт апсолутно не треба да има милости, што се тиче складиштења дувана у луци Бар и забране складиштења не оцрњених акциза цигара, такозвани транзит и складиштење у безцаринском простору и то у потпуности подржавам- закључује Јоковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:22