Vladimir Joković / Arhiva Dana
05/08/2022 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: O ponudi DF-a odlučivaće organi SNP-a

Put ka Evropskoj uniji ključni prioritet SNP-a pored Temeljnog ugovora, popisa, Otvorenog Balkana, borbe protiv kriminala i korupcije, zakona o porijeklu imovine, izbora Sudskog savjeta i Ustavnog suda

Lider Socijalistčke narodne partije(SNP) Vladimir Joković najavio je danas da će partijski organi SNP-a odlučivati o ponudi Demokratskog fronta (DF) da resetuju odnose parlamentarne većine koja je osvojila pobjedu na avgustovskim izborima 2020. godine.

Joković je novinarima rekao da je SNP u principu otvorena za saradnju sa svima koji će raditi na ispunjenju njihovih prioriteta.

DF je pozvao premijera Dritana Abazovića i Jokovića da se jasno odrede o njihovoj ponudio o resetovanju odnosa prošle parlamentarne većine, koja bi, kroz model tehničke vlade, bila zadužena da organizuje parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore u jednom danu.

SNP pokazao širinu i mogućnost razgovora sa svim političkim subjektima, smatra predsjednik te partije.

“I ja sam to pokazao i spreman sam da razgovaram, ali svi moraju znati da je put ka Evropskoj uniji  ključni prioritet pored potpisivanja Temeljnog ugovora, popisa, Otvorenog Balkana, borbe protiv kriminala i korupcije, zakona o porijeklu imovine, izbora Sudskog savjeta, Ustavnog suda”, naveo je Joković.

On je poručio da je SNP spreman da sa svima razgovara, “ako svi ti koji pozivaju hoće nedvosmisleno da budu posvećeni tome”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 13:45