ЈОКОВИЋ- ФОТО: РТЦГ / - ЈОКОВИЋ- ФОТО: РТЦГ
22/05/2022 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Јоковић: радићемо на поправљању односа са Србијом

Не може се рећи да су ово најгори односи у историји двије државе јер, кад су се Србија и Црна Гора одвајале, било је тренутака кад су ти односи били гори“, навео Јоковић и подсјетио да је "за добре односе потребно двоје"

Министар пољопривреде и лидер СНП-а Владимир Јоковић оцијенио да су односи између Србије на ниском нивоу и најавио да ће Влада премијера Дритана Абазовића бити максимално посвећена њиховом поправљању. 

Јоковић је за телевизију Курир рекао да није најзадовољнији данашњим односима Србије и Црне Горе, али да ће Влада у којој СНП учествује бити посвећена поправљању односа између двоје блиске земље.

„Ова Влада максимално је посвећена да ти односи буду на највишем могућем нивоу", казао је Јокоивић уи додао да је сигуран да ће учинити све да ти односи буду на обострано задовољство.

"Не може се рећи да су ово најгори односи у историји двије државе јер, кад су се Србија и Црна Гора одвајале, било је тренутака кад су ти односи били гори него икада“, навео Јоковић и подсјетио да је "за добре односе потребно двоје".

Он је увјерен да „у садашњој власти у Србији, али и у Црној Гори гдје у великој мјери учествује Социјалистичка народна партија, постоји воља да се избалансирају односи, и да ће то довести до задовољавајућег нивоа који ће одговарати и интересима Србије али и Црне Горе“.

Коментаришући наводе да се подршком мањинској Влади Демократска партија социјалиста враћа у власт Јоковић је рекао они само дају мањинску подршку овој влади не учествујући у њој.

„Ово није невиђено. И у Србији се овако нешто десило. Ивица Дачић је на предсједничким изборима између Бориса Тадића и Томе Николића казао да не зна ко ће бити предсједник али и да зна ко ће бити премијер. Тада је он имао само десетак мандата у Скупштини, што се може рачунати као Дританових 3 мандата овдје, па је био премијер. И у Србији је исто ово виђено као што је сад и у Црној Гори.“, казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
22. jun 2022 14:03