Владимир Јоковић / фото: Раде Копривица
25/05/2022 u 14:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић са Мулером: Оjачати сарадњу Црне Горе и Аустриjе у сточарству и агротуризму

Јоковић jе на састанку са амбасадором Аустриjе у Црноj Гори Карлом Муллером, казао да ће Влада Црне Горе креирати повољан оквир да подржи инвестициjе у том сектору

Даља сарадња Црне Горе и Аустриjе доприниjеће унапређењу односа двиjе приjатељске земље, оциjенио jе министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Jоковић, и указао на потенциjал за повећање инвестициjа у пољопривредно-прехрамбеноj индустриjи.

Јоковић jе на састанку са амбасадором Аустриjе у Црноj Гори Карлом Мулером, казао да ће Влада Црне Горе креирати повољан оквир да подржи инвестициjе у том сектору.

Муллер jе честитао Jоковићу ступање на дужност, те изразио увjерење да ће током његовог мандата наставити и унаприjедити сарадњу.

Jоковић jе упознао Мулера са спроведеним и развоjним активностима на пољу пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и са тренутним статусом испуњавања агенде преговарачких поглавља 11,12 и 13 на пољу преговора из области пољопривреде, рибарства и безбjедности хране.

 - Спреман сам за пренос искустава Аустриjе у процесу приступања ЕУ као и у другим областима значаjним за сектор пољопривреде, а Црна Гора има висококвалитетне производе на чиjу производну треба да се фокусира - казао је Мулер.

Jоковић jе, како jе саопштено из Министарства, навео да jе искуство Аустриjе као чланице ЕУ од изузетног значаjа за процес приступања Црне Горе и исказао захвалност на спремности аустриjске стране за размjену искустава и отворености за будућу сарадњу.

Саговорници су се сагласили да постоjи простор за унапређење сарадње у области пољопривреде, посебно у сjеверном региону, у области сточарства, агротуризма и шумарства.

Потврђена jе обострана спремност да се сарадња између Аустриjе и Црне Горе додатно оjача и унаприjеди, кроз пословну сарадњу, економску активност и трговину у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 20:58