Јоковић са Неђешијем / - фото: Министарство пољопривреде,шумарства и водопривреде
26/05/2022 u 12:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jоковић са Нађешијем: Мађарска ће пружити сву потребну подршку европском путу Црне Горе

Амбасадор jе честитао министру Jоковићу ступање на дужност, те изразио увjерење да ће током његовог мандата наставити и унаприjедити сарадњу

Потпредсjедник Владе Црне Горе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Jоковић, примио jе амбасадора Републике Мађарске у Црноj Гори Њ. Е. Jожефа Неђешиjа, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Како се наводи, амбасадор jе честитао министру Jоковићу ступање на дужност, те изразио увjерење да ће током његовог мандата наставити и унаприjедити сарадњу.

- Наглашена jе добра сарадња двиjе земље о чему свjедочи и присуство броjних мађарских инвеститора у различитим пословним сферама у Црноj Гори - казали су из овог министарства.

Саговорници су се сагласили да пољопривреда заузима све значаjниjе мjесто у свиjету те да jе од суштинског значаjа побољшати сарадњу у овоj области, посебно у производњи хране.

Као вид потенциjалне сарадње наведена jе идеjа о промоциjи црногорских производа као што су сир, маслиново уље, пршут и мед на мађарско тржиште.

Узимаjући у обзир претензиjу Црне Горе на чланство у ЕУ, Мађарска ће као и до сада, пружити сву потребну подршку како би се европски пут Црне Горе убрзао и оjачао - нагласио је амбасадор.

Министар Jоковић jе истакао да Влада Црне Горе чини све да створи што бољи пословни амбиjент за нове инвеститоре и изразио захвалност на честиткама и спремности за jачање сарадње двиjе приjатељске земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:44