Владимир Јоковић / - RADE KOPRIVICA
12/05/2022 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић са Попом: Пуна посвећеност даљем напретку у преговарачком процесу

Уложиће се додатни напори у циљу испуњавања обавеза са европске агенде, посебно у диjелу затварања поглавља коjа се тичу области пољопривреде, рибарства и безбjедности хране - казао је Јоковић

Црна Гора мора показати посвећеност стварним реформама у кључним областима да би заузела позициjу неспорног лидера у процесу европских интеграциjа, сматраjу министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Jоковић и шефица Делегациjе Европске униjе у Црноj Гори Оана Кристина Попа, преноси Мина бизнис.

Jоковић се на састанку са Попом захвалио партнерима из Европске комисиjе на досадашњоj помоћи и подршци Црноj Гори, наглашаваjући посвећеност даљем напретку у преговарачком процесу у поглављима 11, 12 и 13 са краjњим циљем што скориjег испуњавања свих мjерила и уласку Црне Горе у ЕУ.

- Уложиће се додатни напори у циљу испуњавања обавеза са европске агенде, посебно у диjелу затварања поглавља коjа се тичу области пољопривреде, рибарства и безбjедности хране - казао је Јоковић.

Попа jе честитала Jоковићу ступање на дужност, те изразила увjерење да ће се током његовог мандата наставити и унаприjедити сарадња са институциjама ЕУ на пољу пољопривреде, руралног развоjа, шумарства и безбjедности хране.

Током састанка су, како jе саопштено из ресорног Министарства, размиjењена мишљења о активностима у погледу припреме Стратегиjе развоjа пољопривреде и руралних подручjа са Акционим планом за усаглашавање са правном тековином ЕУ као и великог броjа закона и подазконских аката чиjим ће се доношењем у наредном периоду остварити висок степен усаглашености са правном тековином ЕУ.

Посебан нагласак стављен jе на jачање институционалне и политичке подршке даљоj имплементациjи претприступних средстава из ИПАРД програма, у циљу што снажниjег ефекта на пољопривреду и рурални развоj у Црноj Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:41