Vladimir Joković / foto: SNP
09/01/2024 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Joković: Sporazumom definisano kad može doći do rekonstrukcije Vlade

Lider SNP-a navodi da nemaju nikakav problem da Vlada bude još inkluzivnija

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Jokovićkaže da je sve definisano potpisanim sporazumom, kada može doći do rekonstrukcije i kome šta pripada u Vladi, te da što se njegove partije tiče neće biti nikakvih izmjena u ministarstvima koje pokriva kadar SNP-a.

“Što se tiče Demokrata, PES-a i ZBCG, mi nemamo ništa protiv, ako se dogovore nemamo nikakav problem. Mi nemamo uticaj da podržimo odluku ili ne, ako se dogovore naš glas nije odlučujući, sve što se oni dogovore mi apsolutno nemamo ništa protiv”, kazao je Joković za Antenu M.

Navodi da nemaju nikakav problem da Vlada bude još inkluzivnija.

“Dvije albanske partije su u Vladi. Bošnjačka stranka nije htjela da uđe u Vladu, jer su tu stranke bivšeg DF-a. Mi već imamo nacionalne manjine u Vladi. Nemamo nikakav problem da Vlada bude još veća, ali u suštini Vlada je dogovorena, oni koji su htjeli tu su, oni koji nijesu izabrali su drugi put i to je legitimno”, zaključio je Joković.

Joković je na čelu Ministarstva poljoprivrede, a Dragoslav Šćekić rukovodi Ministarstvom sporta i mladih.

Podsjećamo, odgovarajući na pitanje o zahtjevima za rekonstrukciju Vlade i kada se očekuje ulazak koalicije ZBCG u Vladu, predsjednik Skupštine Andrija Mandić izjavio je juče da bi rokovi o rekonstrukciji mogli biti kraći od onih potpisanih u sporazumu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 05:22