Vladimir Joković / - VLADIMIR JOKOVIć
03/08/2022 u 19:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: U Skupštini će se glasati za poništenje Temeljnog ugovora, a ne za obaranje Vlade

- DPS očekuje da se okupe svi oni koji smatraju da je potpisivanjem Temeljnog ugovora nanešena šteta nacionalnim interesima Crne Gore i da će sljedeća, 44. Vlada, poništiti potpisivanje Temeljnog ugovora - kaže Joković

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković izjavio je danas da će se u Skupštini Crne Gore 19. avgusta glasati za suspenziju Temeljnog ugovora koji je danas potpisan a ne za nepovjerenje 43. Vladi Crne Gore.

Joković je za Kurir kazao da su partije koje podržavaju potpisivanje Temeljnog ugovora na velikom ispitu.

- Mi smo potpurno mirni u isščekivanju raspleta događaja, a spremni smo za svaku moguću varijantu.  Mi smo ušli u Vladu i kao prvi prioritet postavili potpisivanje Temeljnog ugovora. Svoj politički cilj smo ispunili. DPS je danas jasno saopštio  da očekuje da se okupe svi oni koji smatraju da je potpisivanjem Temeljnog ugovora nanešena šteta nacionalnim interesima Crne Gore i da će sljedeća, 44. Vlada,  poništiti potpisivanje Temeljnog ugovora. Na velikom ispitu su svi oni koji će doći u situaciju da glasaju za rušenje ove Vlade ili za njen nastavak. Ne glasa se u parlamentu da li će Vlada nastaviti da radi ili neće. Glasa se da li su protiv Temekjnog ugovora i da li su za njegovo poništavanje- kazao je Joković.

On je rekao da je to pitanje za Aleksu Bečića i njegove poslanike.

- Mi smo naše ispunili i nama je svejedno kakva  će odluka biti donešena. Znali smo da će DPS pokrenuti ovu inicijativu - zaključo je Joković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. novembar 2022 03:04