Snežana Jonica / IVAN PETROVIĆ IPE
15/04/2023 u 17:16 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jonica: Politički sam diskriminisana, vlast mijenja ljude i partije

Nisam mogla vjerovati da će moja tadašnja partija - SNP - odmah po dolasku na vlast početi da se bavi političkom diskriminacijom i svim onim protiv čega smo se nekad zajedno borili, navodi Jonica

Osnovni sud u Kotoru je postujući zakonom propisanu obavezu hitnog postupanja u radnim sporovima donio prvostepenu presudu kojom potvrđuje da je otkaz koji sam dobila bio nezakonit, kazala je bivša poslanica i pravnica  Snežana Jonica,.

- O političkoj diskriminaciji koja me pratila od dolaska SNP-ovog direktora na čelo Luke Kotor odlučivaće se u drugom postupku.

Pokušaj degradacije sa mjesta direktorke administrativnog sektora na mjesto pravnog referenta objavljivanjem aneksa na oglasnoj tabli Luke dok sam na bolovanju, a zatim otkaz zbog toga što sam prihvatila ponudu, ali uz izjavu o prihvatanju nisam dostavila potpisan aneks jer mi nije bio fizički dostupan - jasno govori o tome na šta je sve bio spreman Krvavac - ističe Jonica.

Navodi da se davno kao poslanica SNP-a izborila da se u Zakon o zabrani diskriminacije unese norma kojom se zabranjuje politička diskriminacija - svjesna tada činjenice da je mnogo naših građana izloženo političkoj diskrimaciji, naročito na poslu.

Sud u Kotoru poništio rješenje o otkazu Snežani Jonici

- Nisam mogla vjerovati da će moja tadašnja partija - SNP - odmah po dolasku na vlast početi da se bavi političkom diskriminacijom i svim onim protiv čega smo se nekad zajedno borili dok je DPS bio na vlasti - navodi Jonica.

Ali, ističe, vlast mijenja ljude. I partije.

- Tako sam ja od autora amandmana o zabrani političke diskriminacije, dosla do toga da budem “korisnik” te norme, a moja nekadašnja partija u liku Krvavca diskriminator.

To nije ona bolja i pravednija Crna Gora za koju smo se zajedno borili, niti je ovakav SNP partija u kojoj sam provela 20 godina - kazala je Jonica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 11:37