Nikola Jovanović
15/06/2024 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jovanović: Držimo riječ, nećemo pregovarati sa DPS i NSD

Postoji jasna matematička i održiva većina za uspostavljanje vlasti u Budvi i mislim da nas na to obavezuje izborna volja građana. Ukoliko se to ne desi i ukoliko drugi politički subjekti ne pokažu odgovornost i spremnost u tom smislu, onda je moguće ponavljanje izbora, istakao je nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović.

U tom slučaju apsolutno sam siguran da će naša izborna lista ostvariti još ubjedljiviji rezultat i formirati vlast u kojoj tada neće biti mjesta za neke sadašnje potencijalne koalicione partnere, dodao je.

- Nakon što je Ustavni sud odlučio o žalbama u izbornom procesu i Opštinska izborna komisija 7.juna proglasila konačne rezultate izbora i utvrdila broj osvojenih mandata, stekli su se uslovi za otvaranje političkog dijaloga o formiranju vlasti -  kazao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, izborna volja građana Budve je jasna i nedvosmislena i u tom smislu izborna lista “ Budva naš grad-Nikola Jovanović” osvojila je pojedinačno najveći broj mandata i time stekla puni legitimitet da predvodi proces uspostavljanja vlasti.

U izbornoj konkurenciji gdje je učestvovalo 9 izbornih lista i ukupno 21 politički subjekt, naš rezultat je time višestruko značajan i predstavljamo novi trend u političkom životu Crne Gore, kazao je.

- Razgovore ćemo voditi isključivo na principima i izbornom programu koji su građani podržali. Jasno smo u izbornoj kampanji saopštili ko za nas nisu poželjni koalicioni partneri i nećemo odstupiti od javno date riječi, zbog čega nećemo voditi razgovore sa NSD i DPS - istakao je.

Smatramo da zbog značaja turističke sezone i stabilizacije političkih prilika treba odgovorno pristupiti ovom procesu i što se nas tiče spremni smo da formiramo vlast u najkraćem mogućem roku, poručio je.

Lista "Budva naš grad": Nećemo ni sa DPS ni sa NSD

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jul 2024 04:51