/ - Милан Јовановић
26/11/2021 u 09:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јовановић: Нећемо дозволити уништавање Таре и њене околине

Очито је да одлазећу локалну власт на изборима морамо подсјетити која је година, наводи Јовановић у саопштењу

Предизборним обећањима ДПС-а никад краја, а реализацији истих никад почетка, поручио је Милан Јовановић, кандидат за одборника Демократе Мојковац.

-Прије четири године својим програмом представили су план у области екологије. Обећали су затварање привремене депоније у Подбишћу, и њену трајну санацију у циљу заштите ријеке Таре. Међутим, испоставило се да депонија за њих више није привремена. Нажалост, постала је трајна. Обећано је Мојковчанима и селективно одлагање комуналног отпада, те уклањање дивљих депонија у насељеним мјестима. Све ово, према њиховом програму, требало је бити завршено до 2021. Очито је да одлазећу локалну власт на изборима морамо подсјетити која је година- наводи Јовановић у саопштењу.

Додаје:"Демократе ће се по преузимању власти према питању еколошког стања у Мојковцу и његовој околини односити одговорно и са великом пажњом. Као што нећемо запоставити ниједног грађанина, тако нећемо дозволити ни да се нарушава еколошки стандард нашег града".

-А почећемо тако што ћемо на дјелотворан начин ријешити проблем депоније, стављањем постојећег рециклажног центра у функцију и редовним одвожењем смећа. Самим тим, побринућемо се и за све остале мање депоније које нарушавају како изглед, тако и биодиверзитет наших ријека, шума и уопште цијелог подручја Мојковца. Јер и Мојковац и сваки други град у еколошкој Црној Гори, каква она мора бити, то заслужује-закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:55