/ - SKRINšOT, TVCG
11/05/2023 u 20:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović: Odluka suda da Božović potpiše dokumentaciju o isplati zarada olakšala funkcionisanje

Prema Jovanovićevim riječima, ne postoji niti jedan jedini razlog da se dozvoli Božoviću da upravlja opštinom

U emisiji "Argumenti" na TVCG večeras je tema aktuelna politička situacija  u Budvi. Kako ova opština funkcioniše mjesec nakon hapšenja predsjednika Opštine, Mila Božovića? Da li će biti imenovani potpredsjednici opštine i je li uvođenje prinudne uprave opcija?

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović kazao je da je odlukom Višeg suda da pritvoreni predsjednik te opštine Milo Božović potpiše dokumentaciju o isplati zarada zaposlenima olakšalo funkcionisanje lokalne uprave. Kaže da Božović treba da se brani sa slobode.

-Veoma je važno poštovati prezumpciju nevnosti, jer svjedočimo urušvanju ovog ustavnog proncipa. Riječ je o političkoj akciji koja nas je zadesila dva mjeseca pred izbore. Došlo je i do urušavanja izborne volje građana, budući da se Božoviću koji je osvojio apsolutni vlast ne dozvoljava da vrši vlast- rekao je Jovanović.

Prema Jovanovićevim riječima, ne postoji niti jedan jedini razlog da se dozvoli Božoviću da upravlja opštinom.

-Ne postoji nijedna prepreka zakonska da se omogući Božoviću da se brani sa slobode. Jeste došlo do smanjenja problema u radu lokalne uprave odlukom Višeg suda, ali do normalne situacije će doći kada mu dozvole da se brani sa slobode- kazao je Jovanović.

Naglašava da će plate biti isplaćene u zakonskom roku.

Rekao je da je bio u posjeti Božoviću, koji je izrazio želju da ovo bude najuspješnija turistička sezona.

-On ne želi da bilo ko ispašta. Zamolio je da svi zaposleni u TO daju maksimalan napor da to bude tako, i on će dati maksimalan angažman da ljetnja turistička sezona uspije- kazao je Božović.

Komentarišući činjenicu da ne postoje izabrani potpredsjednici opštine, Jovanović je kazao da je to političko pitanje, i da izbor potpredsjednika nije zakonska obaveza.

-Nije Budva jedini primjer gdje nemamo izabrane potpredsjednike. Potpredsjenik Opštine bez ovlašćenja ne može da zamjenjuje predsjednika, i za svaku akciju mora imati specijalno ovlašćenje od strane predsjednika. Čak i da ih on predloži, oni moaraju dobiti podršku u parlametu. Na ovaj način donekle će mu biti omogućeno vršenje funkcije, i on će biti predsjednik opštine bez obzira na to gdje se nalazi. Dok god on potpisuje dokumenta, on je predsjednik opštine Budva. Moramo se držati vladavine prava, poštovanju pretpostavke nevinosti i izborne volje građana. Ne postoji razlog da tu funkciju ne vrši- poručio je Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:33