Jovanović / LAZAR RUZIC
27/11/2022 u 18:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović: Pozivam Adžića da nedoumice rješavamo u direktnoj komunikaciji

Bez namjere da se upuštam u rasprave sa ministrom unutrašnjih poslova putem medija podsjetila bih i njega i cjelokupnu javnost da službenici policije uvijek i u svim situacijama postupaju po nalozima državnih tužilaca, istakla je ona

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, nadležno i za teritoriju opštine Šavnik, danas preduzima, a u prethodnom periodu je preduzimalo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima je postojala sumnja da je tokom održavanja izbornog procesa u Šavniku učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, saopštila je v.d. vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović.

- Bez namjere da se upuštam u rasprave sa ministrom unutrašnjih poslova putem medija podsjetila bih i njega i cjelokupnu javnost da službenici policije uvijek i u svim situacijama postupaju po nalozima državnih tužilaca. Zbog toga čudi što se ta činjenica ne ističe onda kada se postižu značajni, čak i međunarodni rezultati, dok se u slučaju iščekivanja konkretnih rezultata ističe da se čekaju nalozi tužilaštva, navela je Jovanović.

Ističe da je od svega toga važnije da i državna tužilaštva i centri bezbjednosti treba zajednički i udruženo da rade u interesu građana i da se samo na taj način može doći do konkretnih rezultata.

- Sve drugo, svaki pokušaj promocije, čime god da je on motivisan, neće doprinijeti ostvarenju tog cilja.  Zbog toga pozivam ministra unutrašnjih poslova i čelnike drugih organa da sve eventualne nedoumice efikasno rješavamo u direktnoj komunikaciji, a ne putem sredstava javnog informisanja, zaključuje ona.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je komentarišući izbore u Šavniku kazao da odgovornost nije na policiji, i poručio da tužilaštvo treba efikasnije da reaguje.

Adžić o izborima u Šavniku: Odgovornost nije na policiji, tužilaštvo efikasnije da reaguje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:59