Ilustracija / - FACEBOOK
08/06/2023 u 18:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore podržava Pokret Evropa sad na izborima

PES je, saopštili su iz JKP, uspio da se istakne kao politička snaga koja se bori za pravednu raspodjelu bogatstva, pružanje pravičnih radnih uslova i jačanje socijalne sigurnosti

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore (JKP CG) saopštila je danas da će podržati Pokret Evropa sad (PES) na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za nedjelju, 11. jun.

- Ova podrška dolazi kao rezultat prepoznavanja PES-ovog programa kao prvog i najrealnijeg razvojnog programa u protekle tri decenije, koji ima za cilj vratiti dostojanstvo radnicima i njihovim porodicama. JKP CG je odluku o podršci PES-u donijela nakon temeljne analize njihovog programa i obećanja koje su dali radnicima, ali i svim drugim građanima Crne Gore. PES je, saopštili su iz JKP, uspio da se istakne kao politička snaga koja se bori za pravednu raspodjelu bogatstva, pružanje pravičnih radnih uslova i jačanje socijalne sigurnosti. U pitanju je program koji ima potencijal da promijeni živote običnih ljudi, obezbijedi pristojne plate i uslove rada, kao i bolju budućnost za sve građane naše zemlje, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Kako dodaju, prlamentarni izbori 11. juna biće važan trenutak za političku scenu u zemlji jer će odrediti pravce razvoja cijelog društva za duži vremenski period.

- Zato, podrška JKP-a PES-u dolazi kao logična posledica najavljenog programa Evropa sad 2, koji je osmišljen kako bi unaprijedio ekonomski rast i socijalnu pravdu. JKP CG veoma je zadovoljna što pitanje dostojanstva radnika i socijalna pravda postaju ključne teme u političkom diskursu, a podrška JKP-a PES-u ukazuje na važnost tih pitanja u očima birača. Zato u JKP CG vjeruju da će široka podrška koju ovih dana dobijaju PES i njen lider, budući premijer Crne Gore, Milojko Spajić, dodatno mobilisati radničku bazu i privući pažnju svih drugih grupa koje dijele slične ideale i očekivanja, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. septembar 2023 04:24