Са састанка / - фото: Министарство одбране
21/07/2021 u 17:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jукић захвалио Црноj Гори што подржава БиХ на евроатланском путу

Ињац jе нагласила да ће Црна Гора, у своjству НАТО чланице, наставити да промовише вриjедности трансатлантске породице

Министарка одбране Оливера Ињац, састала се са амбасадором Босне и Херцеговине (БиХ) у Црноj Гори Бранимиром Jукићем, коjи jе захвалио Црноj Гори што подржава БиХ на евроатланском путу.

Ињац jе нагласила да ће Црна Гора, у своjству НАТО чланице, наставити да промовише вриjедности трансатлантске породице.

Истакла jе да Црна Гора, као држава коjа jе своj пут ка остварењу овог важног спољнополитичког циља трасирала кроз свеобухватне реформе система, има посебан сензибилитет за напоре и посвећеност коjе БиХ улажу на том истом путу, те да посебно циjени посвећеност БиХ вриjедностима Савеза.

Ињац jе изразила подршку евроатлантским аспирациjама БиХ, додатно имаjући у виду да би остварење тог циља било подстицаj за реализациjу чланства у ЕУ.

Нагласила jе потребу даљег унапређења постоjећих добросусjедских односа и континуитета сарадње између двиjе државе.

Министарка одбране jе изразила увjерење да ће билатерална сарадња у домену одбране у наредном периоду, упркос глобалноj пандемиjи ЦОВИД-19, остати интензивна и продуктивна.

Ињац jе исказала задовољство сарадњом коjа се одвиjа у оквиру Центра за обуку за операциjе подршке миру (ПСОТЦ), са коjим имамо дугогодишњу успjешну сарадњу.

Министарка jе упознала Jукића са реформом у воjно дипломатскоj мрежи Црне Горе и саопштила да ће убрзо бити именован изасланик одбране Црне Горе за БиХ на нерезидентноj основи, са сjедиштем у Подгорици.

Jукић се захвалио на добродошлици, потврдивши дугогодишње партнерство двиjе државе и квалитетне свеукупне билатералне односе.

Изразио jе задовољство досадашњом билатералном сарадњом двиjе државе и захвалио се на подршци Црне Горе на евроатлантском путу БиХ.

Jукић се сагласио са Ињац о чињеници да jе jачање регионалне сарадње и добросусjедских односа од кључног значаjа, како за унапређење међусобног повjерења, тако и за стабилност региона Западног Балкана.

Амбасадор jе изразио задовољство чињеницом да ће Црна Гора именовати изасланика одбране Црне Горе за БиХ на нерезидентноj основи, истакавши да jе то jош jедна потвда обостраних настоjања за издизањем билатералне сарадње двиjе државе на већи ниво.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:23