Дритан Абазовић / - УРА
12/07/2021 u 12:38 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет Абазовића: Обећања испуњена, раскинути сви уговори о мХЕ за које се нашао законски основ, остали се преиспитују

Из Кабинета потпредсједника Абазовића такође наводе да мјештани добро знају да све није директно у надлежности потпредсједника Владе, па их чуди да се све адресира управо њему

Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића реаговао је данас на изјаву мјештана Крањских Бара који протестују поводом изградње мХЕ на том подручју.

"Сачувајмо ријеке ЦГ": Грађани позвали Абазовића да „дође и потврди или порекне” предизборно обећање

-Потпредсједник Абазовић ће опет, са задовојством, доћи да подржи мјештане Бара Крањских у њиховој намјери да сачувају ријеке и природне ресурсе Црне Горе. Напомињемо да су до сада раскинути сви уговори о мХЕ за које је постојао законски основ, а да се за све остале тражи рјешење које неће ићи на штету државе Црне Горе. Конкретно, инспекција ће, у сарадњи са геометрима, ускоро посјетити Баре Крањске и сачинити детаљан елаборат којим ће се утврдити јасна позиција објеката мХЕ, шта је основни предуслов разматрања правног основа за раскид уговора. Увјерени смо да ће такав приступ дати резултате, као и у свим претходним случајевима раскида уговора, којима су заштићене наше ријеке и природна богатства- указали су у реаговању Абазовићевог кабинета.

Кабинет Абазовића је раније активно учествовао у промјенама Закона о Државном тужилаштву, па очекују да ће "након што тај Закон заживи и та кључна институција преузети активнију улогу у заштити природних ресурса Црне Горе”.

Из Кабинета потпредсједника Абазовића такође наводе да мјештани добро знају да све није директно у надлежности потпредсједника Владе, па их чуди да се све адресира управо њему.

-Како би избјегли политичке злоупотребе, мада на њих све мирише, потпредсједник ће се радо придружити неком од наредних протеста и разговарати са мјештанима. Увијек ћемо бити на располагању грађанима, како би у поштеном и отвореном разговору нашли рјешење за све проблеме- закључује се у саопстењу Кабинета потпредсјесника Абазовића.

Кабинет потпредсједника Владе подсјећа да је управо Абазовић обећао увођење мораторијума/забране за изгредњу мХЕ, шта је Влада учинила одмах након конституисања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 15:58