Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
04/12/2021 u 20:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет Абазовића: Видјећемо чији се патриотизам крије у Швајцарској

- У том смислу, овај потез Швајцарске ће бити добар корак ка томе да видимо чији се ‘патриотизам‘ крије у Швајцарској, закључили су

Видјећемо чији се "патриотизам" крије у Швајцарској, казали су из Кабинета потпредсједника Владе Дритана Абазовића, коментаришући најаву швајцарске владе да ће покренути консултације у вези потписивању споразума о аутоматској размјени информација о финансијским рачунима са Црном Гором. Консултације ће трајати до марта наредне године.

 - Радује нас вијест да Федерални савјет Швајцарске покреће консултације о аутоматској размјени информација о финансијским рачунима (АЕОИ) што представља добар корак у борби против нелегалних финансијских токова и нелегално стечене имовине, која често заврши на тајним рачунима у иностранству -  казали су из Абазовићевог кабинета за Портал РТЦГ.

Црногорски рачуни у Швајцарској више неће бити тајни

Констатују да ће ово, кроз интезивну сарадњи са међународним адресама кроз нове законске механизме за утврђивање поријекла имовине, помоћи црногорским институцијама у финансијским истрагама и откривању нелегално стечене имовине.

 - Која се често крије од очију црногорске јавности на тајним рачунима у иностранству. Вриједи напоменути да смо раније имали случајеве високих државних функционера који су на тај начин крили енормну имовину, не пријављујући је Агенцији за спречавање корупције. У том смислу, овај потез Швајцарске ће бити добар корак ка томе да видимо чији се 'патриотизам' крије у Швајцарској -  закључили су из кабинета Абазовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 00:18