Ђукановић / Фото: Иван Петровић Ипе
21/09/2021 u 21:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет Ђукановића: Нек‘ срамота буде Русију

Не смета им што је српски патријарх достављен на Цетиње хеликоптером НАТО снага, поручују из Кабинета предсједника

Кад већ толико причају о срамоти, заиста је срамота за једну тако велику и значајну земљу, као што је Русија како се опходи према Црној Гори и њеном предсједнику, саопштили су вечерас из кабинета предсједника Мила Ђукановића. 

Захарова о Ђукановићу: Игра на карту цркве како би унио подјеле и забуне

Из Кабинета су реаговали пошто је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас изјавила да су оптужбе Ђукановића на рачун Русије о мијешању у унутрашње ствари Црне Горе покушај обнове власти под покровитељством Ђукановића.

- Поново из Москве стижу изјаве, у којима се одомаћила ријеч "срамота". Ријеч која најбоље одговара ономе што чине представници и световне и духовне власти Русије, настављајући све отвореније да се мијешају у унутрашње ствари Црне Горе, уз грубо клеветање шефа пријатељске државе. Измишљајући при том да већина грађана Црне Горе подржава СПЦ. Не могу да сакрију уствари колико их боли, како кажу, "такозвана" евроатлантска оријентација Црне Горе. Али им не смета што су српски патријарх и српски митрополит достављени на Цетиње хеликоптером НАТО снага, прикривени панцир ћебетом. Ту акцију ето подржава и Русија. Историја ће оне који су за то одговорни смјестити управо на те странице- поручили су из Кабинета. 

Подсјетимо, Захарова је данас оцијенила да Ђукановић наставља да игра на црквену карту, а да је циљ унијети забуну, подијелити Црногорце на пријатеље и непријатеље и подићи степен напетости у друштву у циљу обнове власти под покровитељством Ђукановић.

Захарова је указала да је такав презрив однос према сопственом народу постао извор проблема, а не мијешање споља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:42