МОЈКОВАЦ, ЦРНА ГОРА / - ФОТО: ОПШТИНА МОЈКОВАЦ
24/02/2022 u 09:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет Делића: ДПС безуспјешно покушава да окриви нову локалну самоуправу

Спочитавати новој локалној самоуправи о стручности и образовању нових кадрова дјелује трагикомично, с обзиром да је бивша власт препозната по „дипломама“ са „факултета“ из разних хотела, Тутина, Брчког, казали су

Ражалована и поражена Демократска партија социјалиста очигледно се тешко мири са поразом на локалним изборама у Мојковцу, те с тога имамо разумијевања за њихова гротескна и апсурдна саопштења, саопштено је из кабинета предсједника Општине Мојковац Веска Делића.

Као што је јавности у Мојковцу познато иста се пакују у њиховој централи у Подгорици, јер су у више наврата до сада потврдили да немају политичке а ни људске храбрости стати именом и презименом иза истих, саопштили су.

- Под велом „забринутости“ за егзистенцију Мојковчана , покушали су, безуспјешно, да окриве нову локалну самоуправу на челу са њеним новим предсједником Веском Делићем за „реваншизам, односно политичку чистку међу запосленима у Општини Мојковац” - истичу у саопштењу.

Оно што деградирана ДПС „заборавља“ да саопшти, је чињеница да се ради о запосленима који су били ангажовани на привременим и повременим пословима, те да већи дио њих никада није крочио на своје радно мјесто. Исти су коштали буџет Општине неколико десетина хиљада евра протеклих мјесеци, а њихов учинак рада био је НУЛА (О). О томе свједочи и чињеница да једном дијелу запослених нисмо могли наћи адресу становања како би им се уручила рјешење о отказу. Такође, напомињемо да је већи дио радних мјеста био измишљен, што довољно говори о устаљеној пракси злоупотребе државних ресурса у партијске сврхе по чему је ДПС Мојковац био препознат у протеклих 12 година, додали су.

- Спочитавати новој локалној самоуправи о стручности и образовању нових кадрова дјелује трагикомично, с обзиром да је бивша власт препозната по „дипломама“ са „факултета“ из разних хотела, Тутина, Брчког - нагласили су.

Колико су били забринути да егзистенцију грађана Мојковца најбоље осликава примјер, како кажу, да су иза себе оставили празну општинску касу са нула евра.

Без намјере да се даље бавимо партијом у нестајању, топло им препоручујемо да  не воде превише рачуна о грађанима Мојковца, јер учиник њихове „бриге“ видимо по угашеним фабрикама, затвореним предузећима, миграцији младих људи. Срећом, таква политика је поражена, јер су грађани Мојковца препознали нове и младе снаге којима су дали своје повјерење на изборима 5. децембра 2021. године, закључено је у саопштењу.

             

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:39