/ - ZGRADA VLADE (FOTO: RTCG)
29/05/2024 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Kabinet premijera: Rudović iznosi neistine, od 11. marta upoznat sa amandmanima

Kako bi se precizno informisala javnost o medijskim zakonima, Kabinet predsjednika Vlade daje kratak pregled procesa pripreme ovog materijala koji je danas uvršten na tematsku sjednicu Vlade posvećenu IBAR-u.Oni su saopštili da je Neđeljko Rudović od 11. marta upoznat sa amandmanima.

- Naime, prilikom izrade nacrta medijskih zakona održan je sastanak sa ministarkom Tamarom Vujović i direktorom Direktorata za medije, na kome je ministarka Vujović bila saglasna sa većinom iznijetih predloga, koje u kasnijem postupanju nije uvažila. Nakon predmetnog sastanka komentari Kabineta predsjednika Vlade upućeni su i elektronskim putem na adresu direktora Direktorata za medije Neđeljka Rudovića. (Prilog 1 - email od 11. marta). Kako komentari Kabineta očigledno nijesu prihvaćeni od strane resora, Ministarstvo Evropskoj komisiji upućuje verziju ovih zakona bez istih - navode u saopštenju.

Dodajud a dok je na upite upućene ministarki dobijen odgovor da  je mišljenje na predlog koji je upućen pozitivno, odnosno “da ne može ništa da mijenja jer to ne dozvoljava Savjet Evrope”.

image

FOTO: Skrinšot - dokument-Vlada

- FOTO: SKRINšOT - DOKUMENT-VLADA
image

FOTO: Skrinšot - dokument-Vlada

- FOTO: SKRINšOT - DOKUMENT-VLADA

Čarapić: Nećemo nikada ćutati na ovakve manipulacije i obmane, Rudović građanima duguje ostavku

- Kako je javnosti poznato, nakon toga su poslati komentari u vidu amandmana Kluba poslanika Pokreta Evropa sad, posredstvom Ministarstva evropskih poslova 30. aprila o.g. U ovu prepisku je od strane EU partnera takođe uključen direktor Direktorata za medije. Što je još jedan dokaz njegove informisanosti o istom. Jednako je, predsjednik Vlade tokom jedne od sjednica Vlade obavijestio ministarku kulture i medija da je u Briselu razgovarao sa EU partnerima i tom prilikom naveo i ukazao na sve potencijalne izmjene. Kako je ministarka Vujović tvrdila da o istom nije upoznata, iz Kabineta predsjednika Vlade su još jednom, na adresu direktora Direktorata za medije, upućeni komentari Kabineta. (Prilog 2 - email od 20. maja) Stav ministarke je bio takav da ne prihvata ništa sto nema zeleno svijetlo Savjeta Evrope i Evropske komsije pa je uvažavajući tu činjenicu ranije zakazana sjednica Vlade odložena do dobijanja zvaničnog pozitivnog mišljenja i na komentare - pojašnjavaju iz Kabineta.

image

FOTO: Skrinšot - dokument-Vlada

- FOTO: SKRINšOT - DOKUMENT-VLADA
image

FOTO: Skrinšot - dokument-Vlada

- FOTO: SKRINšOT - DOKUMENT-VLADA

Dodaju da nNkon što je održana sjednica Komisije za politički sistem u čijem se Zapisniku (Prilog 3) pominju neophodne korekcije zakona, a nakon dobijanja zelenog svijetla od EU i sa pozitivnim komentarima Savjeta Evorope, dolazi se do ove krajnje bizarne situacije u kojoj se tvrdi ono što ne odgovara istini.

- Shodno navedenom, u prilogu je e-mail korespondencija kojom se stavlja tačka na dvaput iznijete nesitine od strane direktora Direktorata za medije. U potpunosti posvećeni dobijanju IBAR-a Kabinet predsjednika Vlade će se pitanjem iznošenja neistina, dalje baviti u institucionalnoj proceduri - zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 07:33