/ - GOV.ME
14/12/2023 u 13:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadrovska rješenja Vlade: Darko Vukčević v.d. direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

Vlada Crne Gore održala osmu sjednicu

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj 8. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove  Aleksa Bečić, razmotrila više kadrovskih pitanja.

U tom kontekstu, Vlada je  utvrdila Predlog za opoziv izvanredne i opunomoćene ambasadorke Crne Gore u Republici Sjevernoj Makedoniji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Skoplju Marije Petrović, donijela Rješenje o imenovanju Milana Jančića za savjetnika potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i donijela Rješenje o određivanju Miodraga Bešovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Utvrđen je rešenjem i prestanak generalne direktorice Direktorata za kulturno umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture i medija Milene Durutović, donijeto je rešenje o određivanju Marije Sarap za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj kreativnih industrija u Ministarstvu kulture i medija i donijeto je rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. pomoćnika direktora Uprave za statistiku Božidara Terzića.

Kako je navedeno iz Vlade, imenovan je Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje u sastavu:  Milojko Spajić, rukovodilac, Danilo Šaranović, zamjenik rukovodioca i članovi Filip Ivanović, Dragan Krapović,  Vojislav Šimun, Naida Nišić, Vladimir Martinović, Vladimir Joković, Filip Radulović i Irena Vućić Popović.

Vukčević novi direktor UIKS-a od 15. decembra

Takođe, Vlada je donijela rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Rada Vojvodića, donijela Rješenje o određivanju Darka Vukčević za vršioca dužnosti direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija,.

-  Razriješen je Savjet za reformu javne uprave u sastavu:  Dritan Abazović, predsjednik i članovi Maraš Dukaj, Filip Adžić,  Aleksandar Damjanović, Goran Đurović, Ana Novaković Đurović, Admir Adrović, Mišela Manojlović, Agron Camaj, Ivan Medojević, Milena Muk,  Dražen Cerović i Nenad Rakočević. Razriješena je i Marija Hajduković, sekretarka Savjeta- navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Vlada je imenovala Savjeta za reformu javne uprave u sastavu: Milojko Spajić, predsjednik i članovi Maraš Dukaj, Danilo Šaranović, Novica Vuković, Nik Gjeloshaj, Maida Gorčević, Naida Nišić, Mišela Manojlović, Agron Camaj, Ivan Medojević, Boban Melović, Milena Muk, Andrea Popović i Nenad Rakočević.

Za sekretarku Savjeta imenovana je Marija Hajduković. Donijeto je rješenje o prestanku vršenja dužnosti v.d. sekretarke Ministarstva javne uprave Ljubice Popović i o prestanku mandata generalne direktorice Direktorata za ugovaranje i finansiranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija Jelene Davidović.

Vlada je rešenjem utvrdila prestanak vršenja dužnosti v.d. pomoćnice direktora Uprave prihoda i carina Biljane Jelić, i donijela Rješenje o imenovanju Savjeta za konkurentnost na čelu sa Nikom Gjeloshajem, zamjenikom predsjednika Novicom Vukovićem i 22 člana.   

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:19