Slađana Kaluđerović / - FOTO: SNP
30/05/2023 u 15:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaluđerović: Porodiljsko odsustvo da traje 18 mjeseci za prvo dijete

Na našu inicijativu već je obezbijeđeno da ženama tokom trudničkog i porodiljskog odsustva poslodavac ne smije dati otkaz. Smatramo opravdanim naše novo zalaganje da poslodavac ne smije dati otkaz ženi koja se vrati sa porodiljskog odsustva narednih 12 mjeseci, saopštila je ona

Socijalistička narodna partija zalaže se za državu socijalne pravde, što podrazumijeva sigurnost svakog građanina i porodice, saopštila je kandidatkinja za poslanicu SNP-Demos-Za tebe Slađana Kaluđerović.

- Zato ćemo obezbijediti da država svim mjerama podržava porodicu, kao stub sistema, stvarajući sve neophodne uslove za sigurnu i zdravu porodičnu egzistenciju. U tom cilju, SNP se zalaže za porodiljsko odsustvo u trajanju od 18 mjeseci za prvo dijete, a dvije godine za drugo i svako naredno dijete. Na našu inicijativu već je obezbijeđeno da ženama tokom trudničkog i porodiljskog odsustva poslodavac ne smije dati otkaz. Smatramo opravdanim naše novo zalaganje da poslodavac ne smije dati otkaz ženi koja se vrati sa porodiljskog odsustva narednih 12 mjeseci, saopštila je ona.

Kako ističe Kaluđerović, jasno je da Crnoj Gori treba nova populaciona politika, koja će, prije svega, kroz podsticanje društvene brige o majci i djetetu – omogućiti stvaranje i očuvanje porodice.

- Zdrava i srećna porodica je temelj čitavog društva, zaključila je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:21