Kaluđerović (snp.co.me) / - KALUđEROVIć (SNP.CO.ME)
06/01/2023 u 15:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaluđerović: Poziv mitropolita Joanikija da građani izađu na izbore u skladu sa Ustavom

Poziv mitropolita Joanikija je, smatra Kaluđerović, u potpunosti u skladu sa Ustavom Crne Gore, koji jasno propisuje da „pravo da bira i bude biran ima svaki državljanin Crne Gore“

Samo nedobronamjerni političari iz SDP-a mogu pronaći zamjerku u pozivu mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija vjernicima da „kao punopravni i odgovorni građani ove zemlje izađu na predstojeće izbore, kad god oni bili, i da slobodno po svojoj savjesti glasaju za koga hoće“, ocijenila je Slađana Kaluđerović, članica Predsjedništva SNP-a.

Ona je ovo saopštila nakon izjave generalnog sekretara Socijaldemokratske partije (SDP) Ivana Vujovića koji je komentarišući Božićnu poruku mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija uptao jesu li ovih dana izbori ili Badnji dan i Božić.

Poziv mitropolita Joanikija je, smatra Kaluđerović, u potpunosti u skladu sa Ustavom Crne Gore, koji jasno propisuje da „pravo da bira i bude biran ima svaki državljanin Crne Gore“.

- Pored toga, Ustav Crne Gore jasno propisuje da „ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom“. Nažalost, bezumlje i netrpeljivost prema sunarodnicima su još uvijek prisutni u sistemu vrijednosti, koji je kreirao 30-godišnji režim, a u kom je izražen nedostatak osjećaja, čak i za vrijeme blagih dana kada bi trebalo da širimo ljubav, navela je Kaluđerović.

Kako je dodala, oni koji su na “neustavan i nezakonit način udarali na Crkvu”, a tu je, kaže, upravo “prednjačila Socijaldemokratska partija, ne mogu da se uzdrže od tog manira čak ni u danima jednog od najvećih hrišćanskih praznika, već atakuju na mitropolita Joanikija, jer, da apsurd bude veći, poziva na poštovanje Ustava Crne Gore”.

- Nadam se da će božićni praznici i simbolika koju oni nose donijeti mira i razumnosti i onima koji pokazuju da su im partijski interesi iznad svega – i iznad Ustava i iznad Crne Gore, zaključila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:36