/ -Фото: Фејсбук
07/05/2022 u 19:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Калуђеровић: Србија је братска земља, изјава Ранка Кривокапића је дипломатски гаф

Неприхватљиво је да се са позиције министра спољних послова испољава лични анимозитет према Србији, казала је она

Изјава новог министра спољних послова Ранка Kривокапића о Србији је контрадикторна и схватићемо је као дипломатски гаф, казала је чланица Предсједништва СНП-а Слађана Калуђеровић. 

Подсјетимо, Кривокапић је јуче новинарима казао да "Црна Гора зна и најбоље разумије украјински народ јер има сличних проблема са великим сусједом тј. Србијом, историјски, као Украјина сада са Русијом".

- Kад су спољни односи у питању, став СНП је јасан - Србија је наша братска држава са којом желимо да градимо што квалитетније односе на задовољство грађана обије државе. Ако министар спољних послова заиста сматра да су односи Црне Горе и Србије приоритетни, како сам каже, онда се не шаље негативна порука. Од неког ко је имао искуство на високим функцијама, а уз то обавља функцију министра спољних послова, очекује се да даје промишљеније изјаве и да поштује осјећања свих у Црној Гори. Да не буде и послије Kривокапића, Kривокапић, кад су односи са Србијом у питању. Неприхватљиво је да се, са позиције министра спољних послова, испољава лични анимозитет према Србији, посебно ако се сви суштински залажемо за поштовање различитости и помирење у Црној Гори- закључила је Калуђеровић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:49