/ Фото: Архива
21/10/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнића, Абазовића и Вукшића саслушавају сјутра

Саслушање иницирао предсједник Одбора за безбједност Милан Kнежевић

Одбор за безбједност и одбрану разматраће сјутра иницијативу за контролно саслушање представника Владе, тужилаштва, Агенције за националну безбједност (АНБ) и полиције поводом актуелних дешавања у безбједносном сектору, јавља агенција Мина. 

Предложено је саслушање потпредсједника Владе Дритана Абазовића, в.д. врховног државног тужиоца Дражена Бурића, главног специјалног тужиоца Миливоја Kатнића, директора АНБ-а Дејана Вукшића и шефа специјалног полицијског одјељења Драгана Радоњића.

Kонтролно саслушање је иницирао предсједник Одбора за безбједност и одбрану Милан Kнежевић.

Он је на конференцији за новинаре у сриједу рекао да је безбједносна ситуација у Црној Гори додатно погоршана и може ескалирати са несагледивим посљедицама.

Kнежевић је казао да постоје основане сумње да је дио безбједносног структура учествовао у формирању кланова, шверцовању цигарета и наркотика, налогу ликвидиација, а неки су, како је навео, можда и учествовали у њима.

Према ријечима Kнежевића, све то није било могуће без повезаности АНБ-а, полиције, судова, тужилаштва, са вођама и представницима криминалних кланова.

Он је казао да се не може објаснити како су поједини припадници криминалних кланова били обавијештени да им се спрема хапшење.

- Ни зашто су неку тужиоци каснили са жалбама о укидању притвора и који су писали оптужне предлоге који су звучали као да је неко украо пакло цигарета, ако су имали доказе да су ти људи инволвирани у криминалне активности. Последица тога афера прислушкивања у Специјалном државном тужилаштву- истакао је раније Кнежевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:24