Kažanegra Stanišić / - KAžANEGRA STANIšIć
30/06/2022 u 10:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kažanegra Stanišić: Država da ne odustaje od pobjede, zakupac hitno da otvori Sveti Stefan

Naime, kako je istakla Kažanegra Stanišić, poslanik Rakočević i sam priznaje da su sve staze koje povezuju Pržno i Sveti Stefan prohodne za javnost što je i građanima garantovano ugovorom

Država da ne odustaje od pobjede u arbitražnom postupku po nalogu DPS-a, zakupac da pod hitno otvori Sveti Stefan, poručila je članica Izvršnog odbora Demokrata Budva Dragana Kažanegra Stanišić.

 - Na jucerasnjem izlaganju u Skupštini poslanik Rakočević je nesigurnim i kontradiktornim izlaganjem u cjelosti ogolio DPS agendu po pitanju Svetog Stefana, a to je da spasi svog strateškog partnera neminovnog poraza u arbitražnom postupku protiv države. Poslanik Rakočević tvrdi da je državni interes da se prekine arbitražni postupak, sada kada to više ne odgovara zakupcu koji ga je sam pokrenuo, jer je svakom građaninu Crne Gore jasno da je zatvaranje Svetog Stefana jedna talačka farsa kojom je zakupac htio da zagrabi više nego što mu je čak i DPS dao - naglasila je ona.

Naime, kako je istakla Kažanegra Stanišić, poslanik Rakočević i sam priznaje da su sve staze koje povezuju Pržno i Sveti Stefan prohodne za javnost što je i građanima garantovano ugovorom, te na ovaj način i sam opovrgava ambicije zakupca da iste zaključa nelegalnim kapijama i time ograničini javni prolaz.

- Međutim, kontradiktorno ovoj tačnoj izjavi poslanik Rakočević i dalje tvrdi da će država, koja u arbitraži upravo brani ovaj slobodan prolaz, izgubiti u sporu i da će morati da plati odštetu zakupcu. Dakle poslanik Rakočević tvrdi da će onaj ko je u pravu izgubiti spor! E to vam je, naši dragi građani, DPS pravda. To je ona DPS pravda na koju je i zakupac računao kad je od Blaža Jovanića tražio da im gradi poziciju za maltretiranje države, zatvaranje Svetog Stefana i veliku pljačku budžeta. To je ona DPS pravda gdje građani plaćaju tajkunima onda kada provaljeni DPS ne može da ispoštuje svoj zakulisni, nelegalni prećutni dogovor, za koji i sam Ministar Đurović kaže da je prouzrokovao arbitražu - navela je ona.

Porazno je, kako ističe, što poslanik Rakočević umjesto da zastupa državni interes i slavi pobjednika, on pred svim građanima Crne Gore javno moli da se spasi gubitnik, čime pokazuje za koga radi njegova partija.

 - Srećom pa o ishodu postupka odlučuje nezavisni arbitražni tribunal u Londonu, koji dijeli nezavisnu pravdu, a ne poslanik Rakočević, njegov partijski šef ili njegov partijski sudija, koji su svoju presudu dali i prije nego što je spor započeo. Zbog toga, smatramo da je svaki cent koji država uloži za odbranu svojih interesa pred nezavisnim tribunalom dobar ulog za pravedno rješavanje postupka koje vodi ka brzom otvaranju hotela, i dobar ulog za vraćanje slave Svetom Stefanu - zaključila je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:18