Savo Kentera / - DAN
12/10/2022 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kentera: Abazović da bude pažljiv sa najavama akcija

On je rekao da je javnosti jasno da se nijedna međunarodna akcija ne može pokrenuti niti završiti u toku jednog dana jer je novi direktor tek stigao

Smijenjeni direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savo Kentera pozvao je premijera Dritana Abazovića da ne objavljuje informacije o planiranim međunarodnim akcijama u kojima učestvuje Crna Gora.

Abazović je danas novinarima u parlamentu, nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbrane, kazao da ANB nastavlja sa svojim akcijama i najavio da će se danas ili sjutra saznati o jednoj međunarodnoj akciji u kojoj učestvuje i Crna Gora.

Kentera je, na pitanje da prokomentariše današnji istup premijera, agenciji MINA kazao da ga profesionalna etika obavezuje na ćutanje, i pozvao Abazovića na oprez prilikom iznošenja informacija koje se tiču međunarodnih akcija.

On je rekao da je javnosti jasno da se nijedna međunarodna akcija ne može pokrenuti niti završiti u toku jednog dana jer je novi direktor tek stigao.

- Vjerujem da će premijer iskomunicirati nešto što mi nijesmo mogli, niti smjeli jer su međunarodne aktivnosti nešto što mora imati saglasnost svih strana kako bi postalo dostupno širokoj javnosti- istakao je Kentera.

On je kazao da mu ne smeta da se bilo ko “kiti” dobrim radom i učinkom bivšeg rukovodstva ANB-a dok god je to u interesu mirnijeg života i zaštite interesa Crne Gore, ali ne i kada to ugrožava interese države i njenih saveznika.

SAD: Vidjeli smo konkretne rezultate ANB-a, osigurati da Crna Gora nastavi da se opire ruskom uticaju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:28