agencija za nacionalnu bezbjednost / - DAN
03/05/2022 u 17:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кентера кандидат за новог директора АНБ-а?

Како jављаjу поjедини медиjи, Кентера би могао да замиjени актуелног директора АНБ-а Деjана Вукшића за коjег се везуjу броjне контроверзе, међу коjима и она у вези са догађаjима на Цетињу 4. и 5. септембра

Предсjедник Атлантског савеза Црне Горе Саво Кентера кандидат jе за новог директора Агенциjе за националну безбjедност (АНБ), објавили су подгорички медији.

Како jављаjу поjедини медиjи, Кентера би могао да замиjени актуелног директора АНБ-а Деjана Вукшића за коjег се везуjу броjне контроверзе, међу коjима и она у вези са догађаjима на Цетињу 4. и 5. септембра.

Саво Кентера jе предсjедник Атлантског савеза Црне Горе, политичке тинк танк групе са сjедиштем у Подгорици у Црноj Гори и потпредсjедник Свjетске организациjе атлантске повеље.

Његова подручjа експертизе су у оквиру међународних односа, политике и управања обавjештаjном заjедницом, безбjедносних питања коjа утичу на обавjештаjну заjедницу, друге безбjедносне студиjе и тероризам. Приjе доласка у Атлантски савез био jе директор Центра за међународне односе Црне Горе.

Подсjећамо, осим Кентере, у медиjима су се као могући кандидати за директора АНБ-а помињали и директор Управе полициjе Зоран Брђанин, агент у Агенциjи за националну безбjедност Милош Jелић и досадашњи помоћник директора Управе полициjе Сектора за финансиjско-обавjештаjне послове Саша Машковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:56