Премијер Кривокапић са амабасадором Кипра / - фото: ГОВ.МЕ
23/08/2021 u 11:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кирвокапић са амбасадором Кипра: Створени услови за интензивирање политичког дијалога

Амбасадор Кипра је поручио да ће даља експертска и дипломатска подршка Републике Кипар Црноj Гори у току приступних преговора бити несумњива и да се нада да ће Црна Гора постати сљедећа чланица ЕУ у наjскориjоj будућности

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, састао се данас са новоименованим, нерезидентним амбасадором Републике Кипар у Црноj Гори, Њ. Е. Димитриосом А. Теофилактуом, саопштено је из Кабинета предсjедника владе Црне Горе.

Кривокапић је изразио  задовољство што већ након мjесец од ступања на нову дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Теофилактуа, има прилику да се са њим и састане, што улива наду да ће се приjатељски односи између двиjе мале, сличне медитеранске државе оснажити и продубити. 

– У времену можда и претjераног материjализма, однос према духовности у нашим државама ниjе изгубио на снази. Ми jесмо мали, али имамо заjеднички осjећаj да треба да будемо достоjанствени и велики – рекао jе Кривокапић.  

Предсjедник Владе захвалио jе амбасадору на подршци коjу jе Кипар пружао Црноj Гори на њеном досадашњем европском интегративном путу, истичући да постоjе сви потребни услови да дође до интезивирања, како политичког диjалога између двиjе земље на високом и наjвишем дипломатском нивоу, тако и до даљег развоjа економских односа у свим областима.

– Изненађуjуће jе скромна наша досадашња привредна сарадња. Морамо у будућем периоду да покажемо више труда. Црна Гора жели да своjу економиjу безрезервно прилагоди животноj средини – поручио jе премијер.  

Амбасадор Кипра исказао jе радост што jе отпочео дипломатску мисиjу у држави чиjи грађани баштине сличне вриjедности, те да има за циљ да унаприjеди партнерске односе двиjе приjатељске државе.

– Радуjем се сарадњи са Вама и са Вашом Владом како би унапређивали добре постоjеће односе. Засигурно, имамо простора да интезивирамо сарадњу у области туризма,  али и за инвестирање и у друге, економски одрживе проjекте– поручио jе амбасадор Теофилакту.

Амбасадор Кипра је поручио да ће даља експертска и дипломатска подршка Републике Кипар Црноj Гори у току приступних преговора бити несумњива и да се нада да ће Црна Гора постати сљедећа чланица ЕУ у наjскориjоj будућности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:32