/ - FOTO: SKUPšTINA
21/04/2022 u 16:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кларић: Оставку на функцију генералног секретара Скупштине нећу поднијети

Оставку на функцију генералног секретара Скупштине нећу поднијети, јер не постоји нити један разлог за то,навео је он

Генерални секретар  Скупштине Црне Горе Александар Кларић реаговао је поводом обраћања посланика Милоша Конатара на данашњој пресс конференцији.

Реаговање:

Поштовани посланиче Конатар, 

Вашом данас датом изјавом за медије исказали сте очекивање да ћу се у вези са захтјевом 46 посланика и посланица за сазивање сједнице Скупштине Црне Горе понашати професионално, или ћу пак поднијети оставку на функцију генералног секретара 27. Сазива Скупштине Црне Горе. 

С тим у вези, указујем Вам да сам функцију генералног секретара Скупштине обављао професионално, увијек у складу са Пословником Скупштине и Уставом Црне Горе, и да ћу тако радити и убудуће док се будем налазио на тој функцији. 

Поштовање тих принципа, обавезује ме да не учествујем у активностима на припреми и одржавању сједнице Скупштине Црне Горе која не би била сазвана у складу са Пословником Скупштине Црне Горе. 

Такође, нити један посланик у Скупштини Црне Горе не може захтијевати од генералног секретара Скупштине да предузима мјере и радње које нијесу у складу са Пословником Скупштине Црне Горе

Оставку на функцију генералног секретара Скупштине нећу поднијети, јер не постоји нити један разлог за то.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
01. jul 2022 14:20