/ - FOTO IGOR šLJIVANčANIN
04/10/2023 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Klarić sa delegacijom Monitoring komiteta Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope

Tokom sastanka, ocijenjeno je da će nalazi izvjestilaca biti nesumnjivo važna smjernica za dalje unapređenje i jačanje lokalne demokratije u Crnoj Gori, uz naglasak na punu otvorenost i spremnost Službe Skupštine da pruži podršku u pitanjima koja su u zakonodavnoj nadležnosti

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se sa delegacijom Monitoring komiteta Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope koju su predstavljali izvjestioci za lokalnu i regionalnu demokratiju Čemal Baš i Soren Šumaher.

Tokom sastanka, ocijenjeno je da će nalazi izvjestilaca biti nesumnjivo važna smjernica za dalje unapređenje i jačanje lokalne demokratije u Crnoj Gori, uz naglasak na punu otvorenost i spremnost Službe Skupštine da pruži podršku u pitanjima koja su u zakonodavnoj nadležnosti.

- Uz podsjećanje da su radna tijela Skupštine Crne Gore tokom prethodnog mandata organizovala više tematskih sjednica i sastanaka u brojnim crnogorskim opštinama, generalni sekretar je upoznao sagovornike i sa činjenicom da Skupština Crne Gore ima kontinuirano konstruktivnu i proaktivnu saradnju sa predstavnicima lokalnih vlasti. Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o zakonodavnim aktivnostima Skupštine u oblasti lokalne samouprave, mehanizmima saradnje između centralne i lokalne vlasti, postupku konsultacije sa lokalnim vlastima, kao i procesu decentralizacije u Crnoj Gori- navodi se u saopštenju.

Izvjestioci Monitoring komiteta Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope borave u Crnoj Gori od 3. do 5. oktobra ove godine, u cilju praćenja obaveza koje je Crna Gora preuzela potpisivanjem i ratifikacijom Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i pripreme izvještaja o stanju lokalne demokratije u Crnoj Gori.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:35