/ фото: Скупштина ЦГ
27/05/2021 u 19:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кларић учествовао на састанку Асоцијације генералних секретара

Секретари су размијенили искуства парламената о спроведеним мјерама и механизмима који су олакшали радне процесе

Генерални секретар Скупштине Црне Горе Александар Кларић учествовао је на састанку Асоцијације генералних секретара парламената. Како је саопштено, тема пленарног састанка била је ,,Улога и организација парламената у условима пандемије''.

Одржана су четири панела на којима је разговарано о мјерама физичког прилагођавања и измјенама регулативе у циљу омогућавања несметаног вршења законодавне, надзорне и представничке улоге парламената у условима пандемије.

image
фото: Скупштина ЦГ

Секретари су размијенили искуства парламената о спроведеним мјерама и механизмима који су олакшали и унаприједили радне процесе. Када је у питању законодавни поступак, већина генералних секретара је истакла да је било неопходно донијети измјене правних прописа, прије свега устава и пословника, и прилагодити устаљене праксе новим околностима.

- Посебна пажња генералних секретара била је посвећена и разматрању оних мјера и модалитета рада парламената и радних тијела који су се током пандемије показали корисним са становишта ефикасности рада, а чију успјешну употребу треба наставити и по престанку здравствене кризе- саопштено је поводом састанка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:13