Андриjа Кликовац / - ДПС
21/11/2021 u 11:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кликовац: Пораст циjена доказ да “експертски” планови за унапређење економиjе иду на штету грађана

Да ли знате да jе на бироу рада преко 3.000 високошколаца више него у истом периоду прошле године? Млади одлазе, а Ви само одобравате запошљавања по дубини приjатеља, рођака и вама "подобних", пита Кликовац министе Спајића и Милатовића

Пробудили смо се у Црноj Гори или, како премиjер на почетку свог мандата наjави, "Шваjцарскоj на Балкану".

Поставља се питање по чему смо то тачно у мандату ове неспособне владе достигли jедну од економски наjразвиjениjих земаља осим по висини циjена, каже Андриjа Кликовац, члан Главног одбора и потпредсjедник Савjета младих ДПС Црне Горе.

- Наиме, у Црноj Гори jе у претходних годину дана гориво поскупило за 26,5 одсто, jестива уља и масти за 36 одсто, хљеб и житарице за 2,8 одсто, млиjеко, сир и jаjа за 2,3 одсто, месо за 1,2 одсто, поврће за 10,5 одсто, воће за 4,9 одсто, шећер и слаткиши за 7 одсто, док су циjене средстава за чишћење домаћинстава порасле за 7,3 одсто, дуванских производа за 3,4 одсто, а фармацеутских производа за 2,7 одсто.

Док циjене основних животних намирница у држави вртоглаво расту, министри Милатовић и Спаjић, коjи би требало да се баве рjешавањем ових и оваквих проблема коjи угрожаваjу егзистенциjу грађанки и грађана Црне Горе, популистички на сва звона наjављуjу повећање плата покушаваjући да склоне фокус са процената коjи сами по себи казуjу све о њиховоj (не)способности - наводи се у саопштењу Кликовца.

Кликовац пита да ли jе ово економска слика државе коjа постиже, како каже, министар Милатовић, одличне резултате на пољу економиjе? Да ли jе ово социjална правда коjе су уста пуна министру Спаjићу?

- Да ли знате да jе на бироу рада преко 3.000 високошколаца више него у истом периоду прошле године? Млади одлазе, а Ви само одобравате запошљавања по дубини приjатеља, рођака и вама "подобних".

Ово jе ваш експертизам на дjелу. Ове и овакве циjене коjе узнемираваjу црногорску jавност ниjесу ништа друго до продукт вашег (не)рада.

Криза већ дубоко погађа Црну Гору. Наjмање што можете да урадите jе уjедно и све што jе Црноj Гори потребно да се опорави - да поднесете оставке приjе него jе претворите у земљу коjа ће бити спржена вашом незнавеношћу, неспособношћу и неумиjећем.

Jасно jе да усљед оваквог руинирања економиjе ова Влада мора да оде приjе него и на том пољу постанемо црна тачна на мапи Европе, а Ви министре Спаjићу ако имате понуду за посао у Сингапуру, искористите jе, макар нећете више непрописно паркирати своjе возило кроз Подгорицу - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:49